Ispiši ovu stranicu

Skinuo policijsku odoru u znak prosvjeda protiv ploča

Culej: Ne mogu više časno i s ponosom nositi ovu odoru koju sam krvlju stekao Culej: Ne mogu više časno i s ponosom nositi ovu odoru koju sam krvlju stekao Snimak: Marija Molnar

Stevo Culej, bivši specijalni policajac i predsjednik Udruge specijalne policije grada Vinkovaca, demonstrativno je skinuo svoju svečanu policijsku odoru s odlikovanjima dobivenima zbog zasluga u Domovinskome ratu i ostavio je  na željeznoj barikadi pred zgradom PU vukovarsko-srijemske.

Tijekom  Domovinskoga rata izgubio je brata Josipa, hrvatskog redarstvenika ubijenog i masakriranog u selu Borovo, dva bratića i 22 suborca. –Ne mogu časno i s ponosom nositi više ovu odoru koju sam krvlju stekao i zaradio braneći domovinu. Ostavljam ju ministru 21. stoljeća, izjavio je Culej.

 

Na sebi je ujedno nosio majicu s otisnutom fotografijom svoga masakriranoga brata Josipa, poručivši državnom odvjetniku Mladenu Bajiću „sram te bilo, za koga radiš?“, a referirajući na činjenicu da po njegovoj kaznenoj prijavi za događanja u Borovu ništa nije napravio. –Vlasti koja u svojim redovima ima kao nositelje lista  predstavnike  koji su ubijali naše Hrvate, također poručujem neka ih bude sram, izjavio je Culej.

Pozvao je sve hrvatske branitelje da kao i on učine isto sa svojim odorama, a kako bi poslali jasnu poruku vladajućima da su obeščašćeni.

Pročitano 1477 puta
Ocijeni sadržaj
(4 glasova)
Objavljeno u Vijesti dana

FACEBOOK KOMENTARI

Marija Molnar