Ispiši ovu stranicu

Milanović službeno pozvao stožer na sastanak i dolazi u Vukovar

Ilustracija Ilustracija Foto: Arhiv HRV-a

U Stožer za obranu hrvatskog Vukovara stigao je službeni poziv iz Vlade RH za sastanak članova stožera s premijerom Zoranom Milanovićem, potvrdio je Vlado Iljkić, član stožera zadužen za pravna pitanja, a posredstvom ministra branitelja Predraga Matića.

Na sastanku bi se razgovaralo o posljednjim događajima u Vukovaru vezanima uz uvođenje dvojezičnosti kao o  načinima rješavanja  toga pitanja koje posljednjih gotovo godinu dana izaziva prosvjede i učestale akcije skidanja dvojezičnih ploča ne samo u Vukovaru nego i u cijeloj Hrvatskoj.

Prema Iljkićevim riječima, premijer predlaže da se sastanak održi već ovoga četvrtka u 18 sati  i to u Vukovaru, a stožer će na današnjoj sjednici raspraviti ovo pitanje i donijeti odluku. Iljkić je izjavio i da će premijerov poziv najvjerojatnije prihvatiti, ostaje samo tehničko pitanje  hoće li članovi stožera zbog ranije preuzetih obveza u Zagrebu moći sudjelovati na sastanku u terminu kojega predlaže premijer  ili će morati predložiti drugo vrijeme sastanaka.  –Pozdravljamo  ovaj potez premijera Milanovića i na njega sigurno nećemo odgovoriti negativno jer smo od samog početka zagovornici dijaloga o pitanju dvojezičnosti , izjavio je Iljkić.

Pročitano 1274 puta
Ocijeni sadržaj
(0 glasova)
Objavljeno u Vijesti dana

FACEBOOK KOMENTARI

Marija Molnar