Ispiši ovu stranicu

Obilježen Europski dan borbe protiv trgovanja ljudima

Ilustracija Ilustracija alfa-portal.com

Na graničnom prijelazu Bajakovo predstavnici policija Hrvatske i Srbije obilježili su 18. listopad, Europski dan borbe protiv trgovanja ljudima.  

Predstavljena je kampanja Dvije djevojčice kojoj je cilj osvijestiti javnost o riziku kojem su izložene djevojke nakon što prihvate privlačne ponude  za posao u inozemstvu. Ova se kampanja provodi u 13 europskih država.  Prikazan je i istoimeni film autorice Ruth Beni, a ravnatelji policija Hrvatske i Srbije Vlado Dominić i Milorad Veljović dijelili su putnicima na graničnom prijelazu letke i brošure o suzbijanju trgovine ljudima.

 –U Hrvatskoj je od 2002. godine identificirano 126 žrtava trgovine ljudima, a u prvih  devet mjeseci ove godine, imamo deset takvih slučajeva. Policije Hrvatske, Srbije i BIH surađuju kako bi spriječile ova najteža kaznena djela, a puno nam pomažu i civilne udruge, istaknuo je Dominić.

Njegov kolega Veljović pak ističe i važnost preventivnog rada na ovom problemu te ocijenio da suradnja Srbije i Hrvatske u sprječavanju krijumčarenja ljudi daje rezultate. Trgovina odnosno krijumčarenje ljudima jedan je od najunosnijih kriminalnih poslova. Godišnja je dobit od trgovanja ženama u svrhu seksualnoga iskorištavanja veća od 12 milijardi američkih dolara. 

Pročitano 1659 puta
Ocijeni sadržaj
(1 Glasaj)
Objavljeno u Vijesti dana

FACEBOOK KOMENTARI

Marija Molnar