Ispiši ovu stranicu

Proslavljen Dan Vukovarsko-srijemske županije

Palaca Srijem Palaca Srijem www.destinacije.com

Povodom Dana  Vukovarsko-srijemske županije koji se obilježava  11. studenoga,  na blagdan svetoga Martina, njenog zaštitnika u Županji  je održana Svečana sjednica Županijske skupštine.

 Župan Božo Galić čestitajući žiteljima Dan županije i blagdan Svetog Martina  osvrnuo se na stanje u gospodarstvu i budući razvoj s naglaskom na primjenu Strategije Vukovarsko srijemske županije.

Na svečanoj sjednici županijske skupštine dodijeljena su i priznanja Vukovarsko srijemske županije zaslužnim pojedincima i ustanovama. Nagradu za životno djelo dobili su: Anto Knežević  profesor iz Slakovaca i Marko Simoni nastavnik iz Vinkovaca, godišnju nagradu dobili su: tvrtke Šišarka i Partičar iz Županje, Adam Rendulić iz Lovasa te Damir Remenar iz Iloka. Povelje su pripale: Tihomiru Zovku iz Otoka, Sunčani Bašić muzikologinji iz Osijeka, Jozi Joviću iz Otoka, KUD-u Šumari iz Vinkovaca,  novinsko i radio informativnom društvu Novosti Vinkovci, te muzeju grada Iloka. U ime nagrađenih zahvalio se profesor Anto Knežević.

Obilježavanje Dana županije počelo je polaganjem vijenaca na spomen obilježju poginulim braniteljima županjske Posavine. Vijence su položila i svijeće upalila izaslanstva Vukovarsko srijemske županije, grada Županje,  Policijske uprave Vukovarsko srijemske te županijske Koordinacije udruga proisteklih iz Domovinskog rata Molitvu je vodio prečasni Marko Đidara župnik i dekan Drenovačkog dekanata. Nakon polaganja vijenaca služena je sveta misa u crkvi Mučeništva sv. Ivana Krstitelja u Županji.

Svečanosti su nazočili brojni visoki dužnosnici Republike Hrvatske, susjednih država i županije kao i crkveni veledostojnici.

Pročitano 2584 puta
Ocijeni sadržaj
(0 glasova)
Objavljeno u Vijesti dana

FACEBOOK KOMENTARI

Valerija Lozančić