Ispiši ovu stranicu

Prikupili 650 tisuća potpisa protiv ćirilice, u Vukovaru 18 tisuća

Stožer za obranu hrvatskog Vukovara zahvalio svima koji su dali svoj obol u akciji prikupljanja potpisa za novi refrendum Stožer za obranu hrvatskog Vukovara zahvalio svima koji su dali svoj obol u akciji prikupljanja potpisa za novi refrendum Snimak: Marija Molnar

Aktivisti Stožera za obranu hrvatskoga Vukovara prikupili su više od 650 tisuća potpisa za raspisivanje referenduma o ćirilici, rečeno je na konferenciji za novinare u Vukovaru. Najviše ih je prikupljeno u Zagrebačkoj, a najmanje u Istarskoj županiji dok je u Vukovarsko-srijemskoj svoj potpis ovoj inicijativi dalo više od 47 tisuća građana. U Vukovaru ih je prikupljeno 18 tisuća.

Precizan broj potpisa stožer će objaviti naknadno jer još nisu gotovi s provjerom potpisnih knjiga, a krajnji je rok za predaju potpisa te zahtjeva za raspisivanjem referenduma tri tjedna od okončanja akcije prikupljanja.

 

Izjave premijera Milanovića da referendum o ćirilici neće biti proveden dokle god je on predsjednik Vlade RH, Vlado Iljkić, zadužen u stožeru za pravna pitanja nazvao je neprimjerenima i pritiskom na Ustavni sud. Iz stožera posebice naglašavaju i da je postupanje policije ovoga tjedna prema koordinatorima akcije u nekoliko hrvatskih županija neprimjereno. Policija je naime naknadno provjeravala  jesu li sva mjesta na kojima su prikupljani potpisi imala ishođene potrebne lokacijske dozvole.

Pročitano 1460 puta
Ocijeni sadržaj
(8 glasova)
Objavljeno u Vijesti dana

FACEBOOK KOMENTARI

Marija Molnar