Ispiši ovu stranicu

Britanci Hrvatskoj žele prenijeti pozitivna iskustva

Britanski veleposlanik David Slinn Britanski veleposlanik David Slinn Foto: Valerija Lozančić

Britanski veleposlanik David Slinn posjetio je Vukovar gdje se u odvojenim sastancima susreo s gradonačelnikom Vukovara Željkom Saboom i županom Božom Galićem. Na sastanku s čelnicima grada i županije  bilo je riječi o aktualnoj političkoj, gospodarskoj i kulturnoj situaciji u gradu, ulasku Hrvatske u EU, britanskoj potpori te mogućoj suradnji.

-Na državnom nivou Velika Britanija želi Hrvatskoj na politički način pomoći da postane uspješna 28. članicu EU, a na lokalnoj razini želimo vam prenijeti svoja znanja i iskustva u korištenju fondova EU, rekao je tom prigodom  veleposlanik Slinn.

Gradonačelnik Sabo upoznao je veleposlanika s poviješću Vukovara i njegovim potencijalima. - U bivšoj smo Jugoslaviji bili drugi najbogatiji grad, gospodarski se oporavljamo i prema pokazateljima sada smo na 14. mjestu u Hrvatskoj. Želja nam je, s obzirom na naše potencijale, uskoro doći na peto mjesto, a  potom i ponovno na prvo. Veleposlaniku ću tijekom današnjeg dana pokazati  brojne mogućnosti ulaganja u Vukovaru, rekao je gradonačelnik.

– Razgovarali smo o međusobnoj suradnji i potpori koju nam daje Velika Britanija. Veleposlanik nam daje punu potporu i dobro poznaje našu situaciju i ono što radimo za bolji život na ovim prostorima, rekao je župan nakon sastanka.

Veleposlanik je na Memorijalnom groblju i Ovčari polaganjem vijenaca i paljenjem svijeća  odao počast poginulima u Domovinskome ratu, a posjetio je i Spomen dom Ovčaru.

Pročitano 2459 puta
Ocijeni sadržaj
(0 glasova)
Objavljeno u Vijesti dana

FACEBOOK KOMENTARI

Valerija Lozančić