Greška
  • JUser: :_load: Nije moguće učitavanje korisnika sa ID: 60

Vukovar i dalje bez proračuna

  • Ponedjeljak, Ožu 03 2014
  • Piše: 
Milica Zebec, direktorica Vodovoda izlaže prijedlog odluke o priključenu na komunalne vodne građevine Milica Zebec, direktorica Vodovoda izlaže prijedlog odluke o priključenu na komunalne vodne građevine Foto: A. Lovrić

Iako vrijeme istječe, o proračunu ni riječi

Na današnjoj sjednici Gradskog vijeća donesena je odluka o priključenju na komunalne vodne građevine te je  dana suglasnost trgovačkom društvu Komunalac doo Vukovar za dugoročno zaduženje za kupovinu Specijalnog komunalnog vozila. Poništen je Javni poziv za predlaganje kandidata za izbor članova gradskog Savjeta mladih, a donesena je i odluka o raspoređivanju sredstava za redovito financiranje političkih stranaka. Tijekom Aktualnog sata upućeno je 17 pitanja na adresu gradonačelnika koji zbog bolesti nije bio nazočan na sjednici, a ispričala ga je zamjenica Danijela Stanković. –Gradonačelnik je imao operaciju kralježnice i na bolovanju je- rekla je Stanković dodajući kako bi i on sigurno bio sretniji da može doći na posao.

Izostanak gradonačelnika izazvao je revolt kod vijećnika iz redova HDZ-a i HSP-a AS pa i samog predsjednika vijeća Željka  Pinjuha koji je izrazio nezadovoljstvo zbog nedonošenja proračuna za ovu godinu. – Nismo uopće imali priliku razgovarati o proračunu-nezadovoljan je Pinjuh.  

Na samom početku sjednice s trga su se čuli zvižduci prosvjednika koji su tražili novac za plaće zaposlenika Dječjeg vrtića Vukovar 2 za koji zamjenica gradonačelnika Danijela Stanković kaže da je neosnovan. -Grad Vukovar ispunjava sve svoje obveze prema dječjim vrtićima u Vukovaru, pa i prema Dječjem vrtiću Vukovar II. Zašto plaće nisu isplaćene, treba pitati ravnateljicu vrtića jer je u isplaćenih 2,7 milijuna kuna bilo dovoljno i za plaće- rekla je Stanković.

Kasnijim tijekom sjednice koja je sa samo sedam točaka trajala šest sati usvojen je prijedlog za pokretanje postupka osnivanja pučke kuhinje za što su glasali vijećnici HDZ-a i HSP-a AS te nezavisni  Željko Pinjuh, dok su vijećnici SDP-a i SDSS-a bili suzdržani zbog same formulacije prijedloga.

O proračunu nije bilo riječi an današnjoj sjednici iako rok za njegovo izglasavanje istječe krajem ovog mjeseca.

Pročitano 1828 puta
Ocijeni sadržaj
(1 Glasaj)
Objavljeno u Vijesti dana

FACEBOOK KOMENTARI

Switch mode views:
  • Font size:
  • Decrease
  • Reset
  • Increase