Ispiši ovu stranicu

HCK: s područja Vukovarsko-srijemske županije evakuirano 3470 osoba

U županiji evakuirano 3470 osoba U županiji evakuirano 3470 osoba Foto: Arhiva HRV
Služba traženja Hrvatskog Crvenog križa (HCK) objavila je danas da je dosad evidentirano 3470 osoba koje su zbog poplave evakuirane s područja Vukovarsko-srijemske županije. 
Prema dosad prikupljenim podacima, na području Vukovarsko-srijemske županije smješteno je 3.250 osoba koje su evakuirane iz svojih poplavljenih mjesta, dok je 171 osoba smještaj pronašla u drugim dijelovima Hrvatske. Iz Gunje je 49 osoba pronašlo smještaj na području Brčkog u BiH.
Po podacima o osobama smještenima na vinkovačkom području, na području Grada Otoka smještene su njih 1.403, dok je na području općine Cerna smješteno 427 osoba, a općine Privlaka 83 osobe.
 
Podaci o evakuiranim osobama stalno se ažuriraju, a dostupni su na web stranici HCK-a, gdje se mogu i osobno dobiti na uvid. Osobe koje su smještene izvan područja Vukovarsko-srijemske županije trebaju se radi evidentiranja javiti u društvo Crvenog križa u mjestu smještaja.
Evidentiranje podataka o osobama evakuiranim s područja zahvaćenog poplavama na području Vukovarsko-srijemske županije obavlja se u prihvatnim centrima. Također se evidentiraju podaci o osobama smještenim u privatnom smještaju (kod rodbine, prijatelja i sl.) u društvima Crvenog križa Vinkovci, Županja, Vukovar i Ilok.
 
U HCK-u navode da se osobe koje nemaju vijesti o svojim članovima obitelji s područja Srbije ili BiH mogu javiti u HCK (01 4655 814, fax 01 4655 365 i na e-mail), a službe traženja njihovih društava Crvenog križa pokušat će doći do informacija o mjestu njihova trenutnog boravišta (Hina)
Pročitano 1155 puta
Ocijeni sadržaj
(0 glasova)
Objavljeno u Vijesti dana

FACEBOOK KOMENTARI

Robert Rac