Ispiši ovu stranicu

Apel iz Ministarstva poljoprivrede volonterima-prijateljima životinja

Upućuju volontere da se jave lokalnim kriznim stožerima Upućuju volontere da se jave lokalnim kriznim stožerima tportal.hr

Nakon što je  zaprimilo više stotina mailova i poruka u kojima ljubitelji životinja nude svoju pomoć u spašavanju i zbrinjavanju životinja na poplavljenom području, Ministarstvo poljoprivrede u dogovoru sa Državnom upravom za zaštitu i spašavanje apelira na sve udruge i volontere koji su educirani i osposobljeni za aktivno spašavanje životinja u situacijama poplave da se jave u lokalne krizne stožere radi koordinacije u radu.

"Ovim putem istima, a i svim građanima, upućujemo apel i zamolbu da ne poduzimaju samostalne akcije kako se na terenu ne bi stvorila stihija i neorganiziranost. Na poplavom pogođenim područjima ostao je veliki broj kućnih ljubimaca koje dežurne ekipe na terenu sustavno spašavaju. S obzirom da nema dovoljno smještajnih kapaciteta za unesrećene životinje apeliramo na sve građane koji su u mogućnosti da udome kućne ljubimce o kojima se njihovi vlasnici trenutno ne mogu brinuti. Potencijalni privremeni udomitelji obavezno se moraju javiti kontakt veterinarima na poplavljenim područjima radi evidencije vlasništva životinja i privremenih udomitelja", stoji u priopćenju ministarstva kojemu pristižu i brojni zahtjevi za sudjelovanjem volontera u spašavanju životinja na poplavljenim područjima.

 

Iz ministarstva naglašavaju da je poplava ozbiljna situacija puna vidljivih i nevidljivih opasnosti te da bez obzira na to što podržavaju volju i želju volontera za nesebičnim pružanjem pomoći, ne mogu dopustiti svjesno ugrožavanje njihovih života. Pomoć volontera svakako je potrebna u brizi za spašene životinje i organizaciji privremenog udomljavanja istih, te je njihovo sudjelovanje od velikog značaja.

Mole sve  zainteresirane  da se jave u lokalne krizne stožere, tamo već prisutnim spasiocima. Ujedno iz ministarstva zahvaljuju svim volonterima i udrugama na njihovom angažmanu u spašavanju životinja, organiziranosti i visokoj svijesti za skrb svih unesrećenih životinja.

Pročitano 1187 puta
Ocijeni sadržaj
(0 glasova)
Objavljeno u Vijesti dana

FACEBOOK KOMENTARI

Marija Molnar