Ispiši ovu stranicu

Vojska šesti dan pomaže u obrani od poplava

Na terenu je tisuću vojnika Na terenu je tisuću vojnika Foto: Arhiv HRV-a

Na poplavom ugroženim područjima u Slavoniji  i danas 21. svibnja 2014. angažirano je oko 1000 pripadnika OS RH. Također, angažiran je i jedan helikopter HRZ i PZO-a, oko 90 motornih vozila od kojih dvije cisterne i dva sanitetska vozila, četiri inženjerijska stroja, 13 čamaca, tri amfibijska vozila i tri poljske kuhinje, priopćeno je iz Ministarstva obrane RH. 

Trenutno su najugroženija mjesta Posavski Podgajci, Strošinci i Drenovci. Najviše pripadnika oružanih snaga, njih 113 bazirano je u Posavskim Podgajcima. U Drenovcima je njih 96 angažirano na ophodnji i pojačavanju nasipa. Također, vojska je na terenu u Županji gdje se u ovom trenutku provjerava nasip od sela Štitar do mosta u Županji. Vojska je još raspoređena u Drenovcima, Vrbanji, Slavonskom Brodu, Soljanima, Babinoj Gredi. U Županji je helikopter koji nadzire situaciju iz zraka i tamo je u slučaju potreba za daljnjom evakuacijom. 

Što se tiče pružanja humanitarne pomoći i BiH, tamo su od 16. svibnja dva helikoptera Hrvatskog ratnog zrakoplovstva i protuzračne obrane i 15 pripadnika OS RH angažirana na aktivnostima pomoći na poplavljenim područjima. Tijekom jučerašnjeg dana prevozili su pitku vodu iz Sarajeva za Orašje, agregat iz Mostara u Orašje te vreće s pijeskom na improviziranu branu na području Orašja. Ukupno su tijekom jučerašnjeg dana ostvarili 31 let u trajanju gotovo 10 sati i prevezli 27,5 tona tereta. Njihov angažman produžen je do 21. svibnja 2014. godine u 19:00 sati, a najkasnije do 23. svibnja 2014. godine u 19:00 sati, temeljem Odluke Vlada RH od 19. svibnja 2014.

Pročitano 1104 puta
Ocijeni sadržaj
(0 glasova)
Objavljeno u Vijesti dana

FACEBOOK KOMENTARI

Marija Molnar