Ispiši ovu stranicu

U Prihvatnom centru Otok smještene 1703 osobe s popljavljenog područja

Nastradali u poplavama smješteni su i u Otoku te Komletincima Nastradali u poplavama smješteni su i u Otoku te Komletincima Facebook: Prihvatni centar Otok

Prihvatilište unesrećenih s poplavljenoga područja organizirano u Otoku s današnjim danom ima evidentirane 1703 osobe iz Gunjem Rajevog Sela, Račinovaca, Posavskih Podgajaca, Vrbanje, Drenovaca, Strošinaca, Đurića, Bošnjaka, Topole , Brčkog i Orašja.

Njih 1480 smješteno je u Otoku, a u Komletincima 223, a svi se nalaze u obiteljskim kućama mještana. Hranu im pripremaju pripadnici Hrvatske vojske  u vatrogasnom domu u Otoku gdje je organizirana i podjela hrane te humanitarne pomoći, a na istoj se lokaciji nalazi i info punkt, doznaje se na današnjoj sjednici Stožera zaštite i spašavanja Grada Otoka. 

 Ured Centra za socijalnu skrb u Otoku i Komletincima danas radi u prostoru Gradske uprave od 9 do 17 sati.

Već danas u Otoku će  biti moguće, u prostorijama  Upravnih poslova MUP-a u ulici Vladimira Nazora 1/1 ishođenje osobnih dokumenata za sve kojih ih nemaju. Fotografije se mogu izraditi kod Jasenka Ćutuka u ulici J. J. Strossmayera 108 i Zvonka Ukića Vladimira Nazora 1 u Otoku.

Za sada donacija ima dovoljno, a konkretne će se informacije znati nakon koordinacije s Crvenim križem.

Oni koji inzistiraju, svoje donacije mogu dovesti u Prihvatni centar Otok ili Komletinci. Službeni su kontakti Zvonimir Pućo, Josip Varga i Ivan Dabro. Sve informacije i tijek događanja mogu se vidjeti i na službenoj facebook stranici Prihvatni centar Otok.

Pročitano 1537 puta
Ocijeni sadržaj
(0 glasova)
Objavljeno u Vijesti dana

FACEBOOK KOMENTARI

Marija Molnar