Ispiši ovu stranicu

Povećava se broj smještenih u Prihvatnom centru Otok

Na terenu je 200-tinjak volontera Na terenu je 200-tinjak volontera facebook: Prihvatni centar Otok

U Prihvatnom centru  Otok  za unesrećene osobe s poplavljenog područja županjske Posavine do danas je evidentirano  1825 osoba iz Gunje, Rajevog Sela, Račinovaca, Posavskih Podgajaca, Vrbanje, Drenovaca, Strošinaca, Đurića, Bošnjaka, Topole, Brčkog i Orašja. Njih 1598 smješteno je u Otoku, a u Komletincima 227 osoba. Podaci su to izneseni na današnjoj sjednici Stožer zaštite i spašavanja Grada Otoka. 

Broj evidentirane stoke u Otoku je preko 1500, a u Komletincima 490 te 70 poljoprivrednih strojeva. Hranu priprema Hrvatska vojska u vatrogasnom domu, kuhaju se dvije vrste ručka, odvojeno svinjetina i govedina zbog velikog broja osoba muslimanske vjeroispovjesti. Ondje je i organizirana podjela hrane i humanitarne pomoći, a na istoj lokaciji je smješten i info-punkt. Ured Centra za socijalnu skrb u Otoku i Komletincima radi  u prostoru Gradske uprave od 9 do 17 sati.

Za evakuirano stanovništvo donacija ima dovoljno. Potrebne su donacije hrane za stoku, smjese za svinje, smjese kukuruza i ječma.

U Otoku neumorno radi preko 200 domaćih volontera.  Iz otočkoga stožera mole  sve volontere iz susjednih mjesta da se jave u vatrogasni dom u Otoku i pomognu.

Sve informacije i tijek događanja mogu se pratiti na službenoj facebook stranici Prihvatni centar Otok.

Pročitano 1272 puta
Ocijeni sadržaj
(1 Glasaj)
Objavljeno u Vijesti dana

FACEBOOK KOMENTARI

Marija Molnar