Greška
  • JUser: :_load: Nije moguće učitavanje korisnika sa ID: 60

Vojska završila most u Račinovcima

  • Petak, Lip 06 2014
  • Piše: 
Novi most u Račinovcima Novi most u Račinovcima Izvor: MORH/ T. Brandt

Račinovci konačno dostupni svim stanovnicima

Načelnik Glavnoga stožera OS RH general zbora Drago Lovrić i ministar obrane Ante Kotromanović obišli su jučer pontonski most preko kanala Teča u Račinovcima koji su izgradili pripadnici inženjerijske postrojbe Hrvatske vojske za samo tri dana.

Izgrađeni most preko kanala Teče dugačak je četrdesetak metara i povezuje stanovnike dvadesetak kuća u Savskoj ulici s ostatkom Račinovaca od kojega su bili odsječeni nakon što je nabujala Sava 17. svibnja probila nasip kod Račinovaca i srušila Stari most. Od tada do danas stanovnici odsječenog dijela Savske ulice u svoje domove mogli su jedino čamcem.

-Djelovanjem u pomoći i sanaciji terena na poplavljenim područjima u županjskoj Posavini Hrvatska vojska pokazala je da je veliko srce i veliki ponos Hrvatske i Ministarstvo obrane zadovoljno je načinom na koji je vojska angažirana u pomoći poplavljenim područjima-izjavio je ministar Kotromanović.

Po riječima generala zbora Drage Lovrića pripadnici HV-a izgradili su pontonski most za tri dana. Istaknuo je daje HV sanirao i most preko rijeke Spačve u Spačvanskom bazenu kako bi osobama s poplavljenih područja smještenima u gradu Otoku, bio omogućen dolazak u njihova mjesta, a da ne moraju ići zaobilaznim putem preko Vinkovaca i Županje.

Na poplavljenim područjima u županjskoj Posavini trenutačno je angažirano 376 vojnika koji rade na poslovima asanacije zemljišta i lešina, dekontaminacije prostora, obavljaju niz inženjerijskih radova te kuhaju hranu u tri vojne kuhinje.

Pročitano 1766 puta
Ocijeni sadržaj
(0 glasova)
Objavljeno u Vijesti dana

FACEBOOK KOMENTARI

Switch mode views:
  • Font size:
  • Decrease
  • Reset
  • Increase