Ispiši ovu stranicu

BOSINO pruža besplatnu pomoć u kući

Pomoć za stare i nemoćne Pomoć za stare i nemoćne Foto: Arhiv HRV-a

U svibnju ove godine, predstavnici udruge Briga o starim i nemoćnim osobama (BOSINO) potpisali su s Ministarstvom socijalne politike i mladih ugovor o pružanju socijalnih usluga na prostoru Vukovarsko-srijemske županije. BOSINO pruža usluge obavljanja kućnih poslova, održavanja osobne higijene i uređenja okućnice kao i tehničkih poslova, sve navedeno u domu korisnika.

Prema riječima predsjednika BOSINO-a Nenada Manojlovića,  usluge besplatne pomoći i njege u kući mogu dobiti osobe kojima je zbog tjelesnog, mentalnog,  intelektualnog  ili  osjetilnog  oštećenja  ili  trajnih  promjena  u  zdravstvenom  stanju  ili  starosti  prijeko  potrebna  pomoć  i  njega  druge  osobe  pod uvjetom  da imj  pomoć  i  njegu  ne  mogu  osigurati  roditelj,  bračni  drug  i  djeca,  da  nemaju  sklopljen ugovor o doživotnom  ili dosmrtnom uzdržavanju i da im prihod kao samcima ili  prihod  po  članu  obitelji  ne  prelazi  iznos  od  1500 kn.

 

Osobama koje imaju prihode od 1501-2000 kn Ministarstvo socijalne politike i mladih pokriva 50 posto troškova, a ostalih 50 posto snosi sam korisnik. Više informacija može se dobiti na adresi udruge BOSINO , Ljudevita Gaja 12 Vukovar,  e-mail Ova e-mail adresa je zaštićena od spambota. Potrebno je omogućiti JavaScript da je vidite.">Ova e-mail adresa je zaštićena od spambota. Potrebno je omogućiti JavaScript da je vidite. , na brojevima  telefona 091 593 30 32 ili 098 178 1357 ili u Centru za socijalnu skrb Vukovar.

Pročitano 1902 puta
Ocijeni sadržaj
(0 glasova)
Objavljeno u Vijesti dana

FACEBOOK KOMENTARI

Marija Molnar