Ispiši ovu stranicu

Startao ultramaraton Ovčara-Srebrenica

Dionicu dugu 227 km trče u pet etapa Dionicu dugu 227 km trče u pet etapa Snimak: Marija Molnar

Povodom obilježavanja 19 godina od srebreničkoga genocida, Vijeće bošnjačke nacionalne manjine Grada Zagreba od 6. do 10. srpnja organizira III. ultramaraton na relaciji Vukovar – Srebrenica. Događaj se održava pod pokroviteljstvom predsjednika RH Ive Josipovića, a namjera je organizatora podsjetiti na sve nevino stradale tijekom srpske agresije na RH i BIH te posebno odati počast žrtvama Vukovara i Srebrenice.

Prema riječima Kemala Bukvića, predsjednika Vijeća bošnjačke nacionalne manjine Grada Zagreba, povezivanjem dva grada žrtve, Vukovara i Srebrenice, žele podići svijest o važnosti sjećanja i konačnog rješavanja pitanja nestalih osoba kao izraza temeljne humanosti prema svima koji još uvijek ne znaju ništa o sudbini svojih najmilijih.

 

Jutros su kod spomen-obilježja na Ovčari sudionici ultramaratona odali počast ubijenim hrvatskim braniteljima i civilima stradalima na ovom mjestu, a potom krenuli na prvu etapu ultramaratona do Vinkovaca. Sudjeluju četiri hrvatska branitelja Duško Štrbac iz Zagreba, Elvir Rakipović, doc.dr.sc.Dražen Ćućić i Robert Kasumović iz Osijeka, a ultramaratonu se kao i prošle godine na prve dvije etape pridružio i Vukovarac Domagoj Šeremet.

Dionica je duga 227 km, a trče ju u pet etapa  Ovčara-Vinkovci-Brčko Distrikt-Janja-Zvornik-Srebrenica. Ultramaratonce je u ime Grada Vukovara  na startu ispratio Vjekoslav Karaula, stručni suradnik za branitelje i sport te predstavnici nekoliko moto klubova iz Osijeka, Vinkovaca i Vukovara – MK Kune, MK Gladijatori, MK Vukovar i MK Golubica. 

 

Pročitano 1223 puta
Ocijeni sadržaj
(2 glasova)
Objavljeno u Vijesti dana

FACEBOOK KOMENTARI

Marija Molnar