Vinkovčani prosvjedom traže sufinanciranje kupnje udžbenika

Prosvjednici kažu i da Vinkovčani najskuplje plaćaju vrtić Prosvjednici kažu i da Vinkovčani najskuplje plaćaju vrtić HRV

Na poziv facebook grupe „Za Vinkovce srcem“ danas je manja skupina Vinkovčana prosvjedovala u središtu grada tražeći da gradska vlast iz proračuna sufinancira nabavku školskih knjiga.

Organizatorica prosvjeda Karmela Kljajić rekla je da ima načina sufinancirati nabavu knjiga. Ako grad sreže neke svoje stavke, mogao bi svakom roditelju isplatiti određenu svotu novca, a tako nabavljeni udžbenici ostali bi u školama za sljedeću generaciju djece. Tu praksu imaju neke općine i gradovi, smatra ona. Zahtjevi prosvjednika u pisanom obliku predani su gradskim vlastima.

Gradonačelnik Mladen Karlić došao je među prosvjednike i u polusatnom razgovoru rekao kako će se svaka pojedinačna zamolba za pomoć u nabavi školskih knjiga razmotriti te će se pomoći ovisno o broju djece u obitelji.

Novinarima je gradonačelnik izjavio kako u gradskom proračunu nema stavke za sufinanciranje knjiga naglasivši da je za to odgovorna Vlada i bivši ministar Željko Jovanović koji je donio odluku da se ide u nabavku novih školskih knjiga i tako opterete građani s novih 400 do 500 milijuna kuna. 

Pročitano 1371 puta
Ocijeni sadržaj
(0 glasova)
Objavljeno u Vijesti dana

FACEBOOK KOMENTARI

Switch mode views:
  • Font size:
  • Decrease
  • Reset
  • Increase