Ispiši ovu stranicu

Interaktivno i nenasilno do rodne ravnopravnosti

Projekt proveden u tri vukovarske škole Projekt proveden u tri vukovarske škole Snimak: Marija Molnar

U organizaciji zagrebačke udruge Babe! danas je u Vukovaru održan okrugli stol na temu Interaktivno i nenasilno do rodne ravnopravnosti, a na kojemu su kao uvodničarke govorile Marija Budimir, zamjenica gradonačelnika Vukovara , Vedrana Spajić-Vrkaš s Odsjeka za pedagogiju Filozofskog fakulteta Sveučilišta u Zagrebu, Milana Romić iz Kuće ljudskih prava Zagreb i Sanja Sarnavka iz udruge Babe!.

Ova je udruga u suradnji s OŠ Siniše Glavaševića te Tehničkom i Ekonomskom školom, a uz financijsku podršku Ministarstva znanosti, obrazovanja i sporta provela u Vukovaru istoimeni projekt tijekom kojega su održane različite radionice na teme Spol/rod i Nenasilna komunikacija s učenicima/cama u srednjih i osnovnih škola u Vukovarsko-srijemskoj županiji, a s ciljem poticanja kritičkog razmišljanja kod djece i ukazivanja na vještine mirnog rješavanja sukoba i prihvaćanja različitosti.

 

Današnji je okrugli stol završna aktivnost projekta, a tematizirano je smanjenje rodno uvjetovanog nasilja i rodne diskriminacije na području naše županije. Organizatorice ističu i da je cilj ovoga događaja utjecati na mlade ljude u smjeru razvijanja kritičkog mišljenja, međusobnog razumijevanja i tolerancije te doprinijeti smanjenju rodne diskriminacije i nasilja.

Sudionike okruglog stola pozdravio je i župan vukovarsko-srijemski Božo Galić.   

Pročitano 1658 puta
Ocijeni sadržaj
(1 Glasaj)
Objavljeno u Vijesti dana

FACEBOOK KOMENTARI

Marija Molnar