Ispiši ovu stranicu

Mrak Taritaš: Obnova Županjske Posavine bit će gotova idućega ljeta

Ilustracija Ilustracija Foto: Arhiv HRV-a

Županjska Posavina do idućeg ljeta trebala bi dočekati kraj obnove nakon svibanjske razorne poplave. Najavljeno je to u Ministarstvu graditeljstva, zajedno s predstavljanjem aplikacije 'e-obnova', prenosi Media servis. 

U šest mjesta županjske Posavine dosad je potpuno obnovljeno tristotinjak objekata, od čega sve škole te ambulanta u Gunji. Osamnaest tvrtki na terenu radi punom parom.

 

Ministrica Mrak Taritaš najavila je u suradnji s MUP-om reviziju svih sumnjivih podataka o prebivalištima vlasnika kuća popisanih za obnovu. Od 1.600 dosad obrađenih, bilo je desetak pokušaja prijevare, i to prijavom na dvije do tri adrese, što će preuzeti MUP, a sada se iz opreza ide na reviziju kako se u preostalih tisuću predmeta to ne bi ponovilo, rekla je ministrica.

 Vlasnicima koji obnovu objekata rade u svom aranžmanu, država je dosad isplatila oko 38 milijuna kuna. Kako bi cijeli posao tekao po planu, s tvrtkom APIS napravljena je interna aplikacija. Njome će uz tri ministarstva, ono graditeljstva, MUP-a i socijale, uvid u podatke s terena imati i Crveni križ, Caritas i ured za stambeno zbrinjavanje.

Pročitano 1328 puta
Ocijeni sadržaj
(1 Glasaj)
Objavljeno u Vijesti dana

FACEBOOK KOMENTARI

Marija Molnar