Ispiši ovu stranicu

Čuvajmo zajedničku imovinu

postavljanje kupona s cijenom postavljanje kupona s cijenom Foto: Valerija Lozančić

Na 10. sjednici Vijeća za prevenciju u Gradu Vukovaru predstavljena je najnovija preventivna akcija Čuvajmo naše 2014.

Tom su prigodom zamjenik gradonačelnika Vukovara Marijan Pavliček i načelnik Policijske postaje Vukovar Miro Bradić u nazočnosti  članova Vijeća te predstavnika institucija, škola i udruga s područja grada  na klupe i koševe za smeće na Trgu Republike Hrvatske  postavili prve, od ukupno 40 kupona s bar kodovima i vrijednostima pojedine imovine.

 

- Preventivno edukativna akcija provodi se zbog učestalog uništavanja urbane opreme na području grada te kako bi se podigla svijest građana, posebice školaraca, da čuvaju imovinu koja se plaća iz gradskog proračuna, ističe zamjenik gradonačelnika Vukovara Marijan Pavliček. Dodao je kako se godišnje uništi gradske imovine u vrijednosti oko pola milijuna kuna.

Vijeće za prevenciju Grada Vukovara kampanju „Čuvajmo naše“ provodi od 2011. godine.

Na sjednici je bilo riječi i o stanju sigurnosti na području grada. Načelnik Policijske postaje Miro Bradić ističe kako je stanje zadovoljavajuće. U proteklih 9 mjeseci počinjeno je 305 kaznenih djela, što je za 25% više u odnosu na proteklu godinu, a najčešće se radi o imovinskim deliktima i zlouporabi droge, dok je broj prekršaja, posebice u prometu, manji.

Pročitano 1751 puta
Ocijeni sadržaj
(0 glasova)
Objavljeno u Vijesti dana

FACEBOOK KOMENTARI

Valerija Lozančić