Ispiši ovu stranicu

Projekti vrijedni više od pola milijarde kuna

Predstavnici razvojnih agencija i LAG-ova Predstavnici razvojnih agencija i LAG-ova Foto: Valerija Lozančić

U Palači Srijem u Vukovaru održana je konferencija za novinare na kojoj je predstavljena suradnja razvojnih institucija na području županije te  priprema i provedba projekata financiranih iz EU fondova.

Prema riječima dožupana Željka Cirbe željeli su pokazati kako na nivou županije imaju kvalitetne ljude i razvojne institucije koji znaju izraditi projekte i povući sredstva iz fondova Europske unije.

Na razini županije u razdoblju od 1.1. 2003. do 31.12. 2013. iz raznih izvora financiranja u razvojne je projekte uloženo gotovo 253 milijuna eura. U tekućoj godini potpisani su ugovori za prve projekte financirane iz Strukturnih fondova te kohezijskog ukupne vrijednosti oko 508 milijuna kuna. Riječ je o Poslovno-inovacijskom centru BIC-Vukovar, Poljoprivredno-poduzetničkom inkubatoru Drenovci, Centru za promatranje ptica Nijemci, poboljšanju vodno-komunalne infrastrukture grada Vukovara te poboljšanju vodno-komunalne infrastrukture aglomeracije Županja.

Na konferenciji za novinare sudjelovale su gotovo sve županijske Razvojne agencije  i LAG-ovi koji su predstavili svoj rad.

Pročitano 1821 puta
Ocijeni sadržaj
(1 Glasaj)
Objavljeno u Vijesti dana

FACEBOOK KOMENTARI

Valerija Lozančić