Ispiši ovu stranicu

Usuglašen nacrt Deklaracije o Šešelju

O Deklaraciji bi se u Saboru moglo raspravljati već u srijedu O Deklaraciji bi se u Saboru moglo raspravljati već u srijedu Foto: sense-agency.com

Na inicijativu nezavisne Jadranke Kosor saborski klubovi usuglasili su nacrt Deklaracije kojom Sabor izražava svoje protivljenje odluci haškoga suda o privremenom puštanju na slobodu Vojislava Šešelja.

Namjera je da Sabor raspravi i usvoji Deklaraciju prije četvrtka kada se u Europskom parlamentu na prijedlog Kluba Europske pučke stranke također raspravlja o njegovim istupima u Srbiji.

"Mi se tu ne bavimo posebno susjednom državom ili susjednim državama, nego upozoravamo na to što se dogodilo i tražimo da se ta odluka opozove i upozoravamo da on i dalje zagovara, širi i promiče mržnju, da udara u temelje vladavine prava i naravno da zagovara Veliku Srbiju", rekla je nezavisna zastupnica Jadranka Kosor.

Još prije dva tjedna upozoravali smo na mlake reakcije vladajućih na puštanje Šešelja, rekao je HDZ-ov Gordan Jandroković, koji smatra kako će ovom Deklaracijom to biti ispravljeno.

O Deklaraciji bi se u Saboru moglo raspravljati već u srijedu.

Pročitano 1568 puta
Ocijeni sadržaj
(1 Glasaj)
Objavljeno u Vijesti dana

FACEBOOK KOMENTARI

Robert Rac