Ispiši ovu stranicu

Sva djeca dobila asistente

Suradnjom do rezultata Suradnjom do rezultata Foto: Valerija Lozančić

Vukovarsko-srijemska županija u suradnji s jedinicama lokalne samouprave i Hrvatskim Zavodom za zapošljavanje uspješno je, kroz mjeru „Mladi za mlade - pomagači u nastavi“,  riješila problem financiranja asistenata u nastavi.

Riječ je o 25 djece s poteškoćama u razvoju koja imaju rješenja o potrebi pomagača u nastavi, a nisu prošla na natječaju  Udruga putem Ministarstva iz Europskog socijalnog fonda. Bruto plaće i putne troškove pomagača u nastavi zajedno financiraju HZZ s 50% te županija i jedinice lokalne samouprave svako po 25%. Iznimno, pomagače u nastavi u Osnovnoj školi Gunja županija će financirati s 50%. Županija će samo za bruto plaće pomagač u nastavi u periodu od šest i pol mjeseci trajanja programa izdvojiti ukupno 173.000 kuna, od toga oko 57.000 za Gunju, a 115.000 za ostala mjesta.

Dožupan Željko Cirba istaknuo je kako su na području županije ovim programom obuhvaćena sva djeca koja imaju rješenja za pomagače u nastavi.

Gradonačelnik Vukovara Ivan Penava dodao je kako Grad Vukovar financira ukupno 18 asistenata čime su potrebe za pomagačima u nastavi u gradu zadovoljene u potpunosti.

Ravnateljica Osnovne škole Dragutina Tadijanovića Lidija Miletić zahvalila se na pomoći u ime svih, istaknuvši kako je time osigurana izravna pomoć ne samo djeci koja imaju asistente, već i učiteljima te ostalim učenicima jer se nastava može odvijati neometano i po planu.

Zajedno sa 74 djece koja se financiraju putem projekta Udruga, na području županije asistenti u nastavi osigurani su za 109 djece. 

Pročitano 1483 puta
Ocijeni sadržaj
(0 glasova)
Objavljeno u Vijesti dana

FACEBOOK KOMENTARI

Valerija Lozančić