Ispiši ovu stranicu

Zagrebačko sveučilište pomaže razvoju Vukovara

Potpisivanje Sporazuma o suradnji Potpisivanje Sporazuma o suradnji Foto: Valerija Lozančić

Rektor Sveučilišta u Zagrebu Damir Boras i gradonačelnik Vukovara Ivan Penava potpisali su Sporazum o suradnji kojim se iskazuje obostrana spremnost za suradnju u uključivanju zagrebačkog Sveučilišta u razvoj Grada Vukovara.

Sveučilište u Zagrebu stavit će Gradu Vukovaru na raspolaganje informacije i znanja koja mogu pridonijeti njegovu razvoju te pružati stručnu pomoć na projektima Grada i obrazovanju kadrova, rekao je  rektor Sveučilišta Damir Boras. Prema riječima inicijatora ove suradnje, prorektora za inovacije, transfer tehnologije i komunikacije Miljenka Šimprage suradnju su inicirali kako bi zajedničkim snagama pripremili razvojne projekte i programe na svim područjima. Gradonačelnik Penava je istaknuo kako ovom suradnjom teže pomoći razvoju gospodarstva, otvaranju novih radnih mjesta i zadržavanju mladih u Vukovaru.

Između ostalog, suradnja će biti na razvoju znanstvenih, stručnih, umjetničkih i kulturnih potencijala grada,  razvoju inovacije, prijenosu znanja i tehnologije u gospodarstvu,  razvoju ljudskih potencijala te realizaciji zajedničkih stručnih i znanstvenih istraživanja, kao i gospodarskih  programa i projekata.

Pročitano 1410 puta
Ocijeni sadržaj
(0 glasova)
Objavljeno u Vijesti dana

FACEBOOK KOMENTARI

Valerija Lozančić