Ispiši ovu stranicu

Gradit će se Dom hrvatskih branitelja na Sajmištu

Sastanak Odbora za izgradnju doma Sastanak Odbora za izgradnju doma Foto: Valerija Lozančić

Gradonačelnik Vukovara Ivan Penava i predsjednik Udruge hrvatskih branitelja „Sajmište" Nikola Tarle potpisali su danas Sporazum o partnerstvu u rekonstrukciji građevine u Dugoj ulici 34 u vlasništvu Grada Vukovara gdje bi trebao biti izgrađen budući Dom hrvatskih branitelja sveti Josip.

- Potporom projektu odajemo priznanje junacima obrane Sajmišta, žrtvama srpskih koncentracijskih logora, ali istodobno mislimo i na život sutra. Naime, projekt neće biti samo memorijalnog karaktera već će jednim dijelom biti i u funkciji budućnosti s obzirom da će Grad u jednom dijelu prostora imati uvjete za rad Mjesnog odbora na tom području, naglasio je gradonačelnik Ivan Penava.

U domu će biti službene prostorije udruge te manja dvorana za sastanke i društvena događanja koja bi bila otvorena javnosti, a osigurat će se prostor i za rad Mjesnog odbora. Na zidovima dvorane bila bi obilježja Domovinskoga rata na Sajmištu.

- Projekt ćemo ostvariti u čast petorici zapovjednika obrane Sajmišta koji su poginuli u borbama, a to su Damjan Samardžić Veliki Bojler, Petar Kačić Mali Bojler, Ivan Poljak Sokol i Velimir Đerek Sokol 2 te Josipu Tomašiću Osi, koji je umro prirodnom smrću, također i svim poginulim braniteljima Sajmišta te žrtvama srpskog koncentracijskog logora Velepromet,  rekao je Tarle.

Dodao je kako će 700.000 kuna potrebnih za izgradnju doma prikupiti kroz donacije pri čemu očekuje  pomoć branitelja iz svih županija.

Kamen temeljac bit će položen 1. svibnja.

Pročitano 1901 puta
Ocijeni sadržaj
(3 glasova)
Objavljeno u Vijesti dana

FACEBOOK KOMENTARI

Valerija Lozančić