Ispiši ovu stranicu

Potpisan ugovor o izvođenju radova na Poduzetničkom inkubatoru

Potpisivanje ugovora Potpisivanje ugovora Foto: Valerija Lozančić

Gradonačelnik Vukovara Ivan Penava i direktor Planum građenja d.o.o. Đuro Bamburač potpisali su Ugovor o izvođenju radova na rekonstrukciji poslovnih objekata u BIC-Poduzetničkom inkubatoru Vukovar. Vrijednost radova iznosi 3.802.133 kn (bez PDV-a), a obuhvaća kompletnu vanjsku i unutrašnju rekonstrukciju zgrade inkubatora.

- Cilj Poduzetničkog inkubatora je pružanje potpore poduzetnicima početnicima te malim i srednjim poduzećima kako bi se poticao njihov rast te povećala mogućnost zapošljavanja u gradu Vukovaru, čime se doprinosi razvoju kako grada tako i Vukovarsko-srijemske županije, rekao je tom prigodom gradonačelnik Penava.

Poduzetnički inkubator jedna je od 4 sastavnice Poslovno-inovacijskog centra BIC-Vukovar, a smješten je u zgradi bivše Tiskare Borovo u Vukovarskoj gospodarskoj zoni. Poduzetnicima će omogućiti cjelovit paket usluga; od poslovnog prostora, potpore inovacijama i rastu poduzeća do različitih intelektualnih i administrativnih usluga.  Zgrada inkubatora, površine 1.125m2, sadržavat će 10 poslovnih prostora za poduzetnike početnike, laboratorij za ispitivanje obnovljivih izvora energije (sunce, vjetar i vodik), pred-inkubacijski prostor sa 10 radnih mjesta te multifunkcionalnu konferencijsku dvoranu. Rok izvršenja radova je do kraja svibnja.

Projekt ukupne vrijednosti 909.711 eura financira se u iznosu od 80% bespovratnim sredstvima Europske unije, a 20% sredstava osigurao je Grad Vukovar putem Fonda za obnovu i razvoj grada Vukovara. 

Pročitano 1709 puta
Ocijeni sadržaj
(1 Glasaj)
Objavljeno u Vijesti dana

FACEBOOK KOMENTARI

Valerija Lozančić