Ispiši ovu stranicu

Povodom međunarodnog priznanja RH položeni vijenci

Brojna izaslanstva zajedno položila vijenac Brojna izaslanstva zajedno položila vijenac Foto: Valerija Lozančić

Povodom 23. obljetnice međunarodnog priznanja, kada je 15. siječnja 1992. godine Hrvatska od međunarodne zajednice priznata kao neovisna i samostalna država, na Memorijalnom groblju žrtava iz Domovinskog rata  u Vukovaru odana je počast svima onima koji su svoje živote položili u temelje Lijepe naše.  

Zajednički vijenac položilo je izaslanstvo Vukovarsko-srijemske županije i Grada Vukovara, predvođeno zamjenikom župana Željkom Cirbom  i gradonačelnikom Ivanom Penavom, zajedno sa saborskim zastupnicima, gradonačelnicima i načelnicima s područja županije te predstavnicima udruga proisteklih iz Domovinskog rata i političkih stranaka.

Zamjenik župana Željko Cirba tom je prigodom rekao kako trebamo slaviti obljetnicu priznanja RH, ali i zahvaliti svima onima koji su najzaslužniji što imamo samostalnu državu, a to su branitelji i prvi hrvatski predsjednik dr. Franjo Tuđman.

Gradonačelnik Penava dodao je kako je zadovoljan što obljetnicu ovog značajnog dana za Hrvatsku slavimo u zajedništvu, s ponosom, ali i sjetom zbog ubijenih ljudi i uništene imovine.

Molitvu je za sve poginule, ubijene i nestale predvodio gvardijan i župnik Župe sv. Filipa i Jakova fra Ivica Jagodić.

Pročitano 2203 puta
Ocijeni sadržaj
(3 glasova)
Objavljeno u Vijesti dana

FACEBOOK KOMENTARI

Valerija Lozančić