Ispiši ovu stranicu

Predstavljen projekt Okusi Srijema i Slavonije

gastro ponuda gastro ponuda Foto: kle-croatia.com

Turistička zajednica Vukovarsko-srijemske županije na konferenciji za novinare održanoj u Vinkovcima izvijestila je o ostvarenim rezultatima u protekloj godini te predstavila projekt „Okusi Srijema i Slavonije“ koji je dio projekta Hrvatske turističke zajednice "Okusi tradicije".

Predsjednik županijske Turističke zajednice, župan Božo Galić  izrazio je zadovoljstvo ostvarenim rezultatima u protekloj godini te istaknuo kako je izrada županijske Strategije razvoja turizma, koja će pridonijeti unaprjeđenju i ubrzanju razvoja turizma na području županije završena.

Rujana Bušić Srpak, direktorica županijske Turističke zajednice ovom je prilikom iznijela ohrabrujuće podatke o turističkom prometu na području naše županije u 2014. godini u kojoj se bilježe najbolji rezultati do sada. Naime, do sada najbolja turistička godina bila je 2008., kada je ostvareno 87.396 noćenja, a u 2014. godini bilo je ostvareno 93.702 noćenja, odnosno 6.306 noćenja više.

Predstavljena je i nova brošura Vukovarsko-srijemske županije "Zlato Hrvatske Srijem  i Slavonija" te nastavak projekta Turističke tematske rute Zavičajnici, gdje su predstavljeni istaknuti zavičajnici, rođeni Županjci: Mladen Pozajić, Melita Lorković i Srećko Albini.

Prezentacija je zaključena predstavljanjem projekta "Okusi Srijema i Slavonije" uz svečanu dodjelu jelovnika i prepoznatljivih ploča s oznakom projekta sudionicima. Projekt je Hrvatska turistička zajednica financirala s iznosom od 40.000 kuna, u njega je uključeno osam ugostiteljskih objekata, a razvijat će se i dalje s ciljem stvaranja zaokružene eno-gastro ponude, prepoznatljive pod zajedničkim logom i oznakom "Okusi Srijema i Slavonije".      

Pročitano 1681 puta
Ocijeni sadržaj
(0 glasova)
Objavljeno u Vijesti dana

FACEBOOK KOMENTARI

Valerija Lozančić