Ispiši ovu stranicu

Potpisani Ugovori o stipendiranju za 230 studenata

Potpisivanje ugovora Potpisivanje ugovora Foto: Valerija Lozančić

U Rodnoj kući Lavoslava Ružičke gradonačelnik Vukovara Ivan Penava potpisao je 230 Ugovora o stipendiranju sa studentima koji su ostvarili pravo na dodjelu stipendije u akademskoj 2014./2015. godini za što je iz Proračuna Grada planirano izdvojiti 1.800.000 kuna.

- Novom Odlukom o stipendiranju željeli smo financirati studente deficitarnih zanimanja te one izvrsne kako bi spriječili odlazak mladih, obrazovanih kadrova iz grada te ih poticali da budu što bolji. Prijašnjim modelom stipendiranja nismo bili zadovoljn. Rezultirao je povećanim odlaskom mladih iz grada jer su se školovali za radna mjesta kojih u Vukovaru nije bilo, rekao je tom prigodom gradonačelnik Penava.

Stoga je 18 stipendija dodijeljeno studentima deficitarnih zanimanja, a  iznos stipendije je 900 kuna. Deset stipendija dodijeljeno je redovitim studentima svih godina studija u iznosu od 800 kuna za što je sredstva osigurao Grad Rijeka, a 202 stipendije dodijeljene su redovitim studentima svih godina studija u iznosu od 500 kuna što se također financira iz proračuna Grada Vukovara.

Grad Vukovar će isplatiti i 52 stipendije  redovitim studentima  s kojima su zaključeni Ugovori prije stupanja na snagu nove Odluke, a novac će svi dobiti već idući mjesec.

Ukupno Grad Vukovar za stipendije studentima i troškove putovanja izdvaja 2.400.000 kuna.

Pročitano 1531 puta
Ocijeni sadržaj
(1 Glasaj)
Objavljeno u Vijesti dana

FACEBOOK KOMENTARI

Valerija Lozančić