Ispiši ovu stranicu

Policija pronašla veće količine oružja, streljiva i eksplozivnih tvari

Oduzeto vatreno oružje i streljivo Oduzeto vatreno oružje i streljivo Foto: Branimir Bradarić

Policijski službenici PU vukovarsko-srijemske pronašli su, tijekom pretrage doma i drugih prostorija, kod 53-godišnjaka iz Tordinaca dvije automatske i jednu poluautomatsku pušku, oko 1.500 komada raznog streljiva, 30-tak ručnih bombi te 10-tak kg eksploziva, izvijestio je na konferenciji za novinare Stjepan Anđić, pomoćnik načelnika PP Vinkovci za poslove kriminalističke policije.

Nakon završenog kriminalističkog istraživanja 53-godišnjak je uz kaznenu prijavu uhićen.

Voditelj Odjela za organizirani kriminalitet PU vukovarsko-srijemske Mario Lozančić, predstavio je rezultate operativne akcije MUP-a Pegaz kojoj je cilj smanjiti broj ilegalnog oružja kod građana. Istaknuo je kako je zbog kaznenog djela nedozvoljenog posjedovanja, izrade ili nabavljanja oružja ili eksplozivnih tvari u 2013. godini na području PU vukovarsko-srijemske podneseno 46, a u protekloj godini 35 kaznenih prijava. Osim smanjenja broja kaznenih djela, u protekloj je godini smanjena i količina oduzetog vatrenog oružja i  streljiva, a povećana količina dragovoljno predanog. U 2013. godini pokrenuto je  95 upravnih postupaka protiv građana koji su prethodno imali odobrenje za držanje i nošenje vatrenog oružja, a u protekloj godini 53.

Iz policije pozivaju sve građane koji još uvijek posjeduju nedozvoljeno oružje ili eksplozivne tvari, da ga predaju policijskim službenicima bez straha od bilo kakvih sankcija.

Pročitano 1339 puta
Ocijeni sadržaj
(0 glasova)
Objavljeno u Vijesti dana

FACEBOOK KOMENTARI

Valerija Lozančić