Ispiši ovu stranicu

Upravljanje Vodotornjem vraćeno Gradu Vukovaru

Samo su na tri točke bili jednoglasni, među njima i o dodjeli novca političkim strankama Samo su na tri točke bili jednoglasni, među njima i o dodjeli novca političkim strankama Milan Paun

Gradsko vijeće Vukovara na sjednici je djelomice poništilo vlastitu odluku donesenu prije dvije godine o davanju Javnoj ustanovi Memorijalni centar Domovinskoga rata na upravljanje i korištenje nekretnina u gradskom vlasništvu.

Odnosi se to na Vodotoranj kojim će ubuduće upravljati gradska vlast, a gradonačelnik Ivan Penava tvrdi da će Grad samostalno voditi projekte konzerviranja Vodotornja.

Motivirani smo i izjavom ministra branitelja Predraga Matića da Memorijalni centar treba preuzeti posao organiziranja oko kolone sjećanja, a to ne možemo dopustiti, izjavio je Penava koji je vijeću podnio i izvješće o radu prošle godine.

Tajnim glasovanjem vijećnici su izabrali članove Gradskoga savjeta mladih, donijeli odluku o raspodjeli financijskih sredstava političkim strankama, izmijenili ustrojstvo gradskih upravnih tijela te Vukovar uključili u akciju Gradovi i općine prijatelji djece.

Na aktualnom satu 18 je vijećnika postavilo pitanja, a zanimalo ih je stanje u tvrtki Borovo i Gradskoj knjižnici Vukovar, cijena gradskoga grijanja, postupak odabira novih gradskih pročelnika, hoće li biti oprosta duga građanima…

Nakon polemike predsjednika Gradskoga vijeća Igora Gavrića i predsjednika Kluba vijećnika SDP-a i HNS-a Gorana Bošnjaka vijećnici tih dviju stranaka napustili su sjednicu, ali su se vratili na prvu točku dnevnoga reda i sudjelovali u radu do kraja.  

Pročitano 1815 puta
Ocijeni sadržaj
(5 glasova)
Objavljeno u Vijesti dana

FACEBOOK KOMENTARI

Milan Paun