Ispiši ovu stranicu

Župan i gradonačelnik otvorili školsku sportsku dvoranu

Ukupna je investicija obnove i opremanja iznosila 2,8 milijuna kuna Ukupna je investicija obnove i opremanja iznosila 2,8 milijuna kuna Foto: R. Rac

Gradonačelnik Vukovara Ivan Penava i župan vukovarsko-srijemski Božo Galić otvorili su obnovljenu školsku sportsku dvoranu Ekonomske škole Vukovar. 

Sportska dvorana Ekonomske škole Vukovar je obnovljena sredstvima Vukovarsko-srijemske županije i Fonda za obnovu i razvoj grada Vukovara. Ukupna je investicija obnove i opremanja iznosila 2,8 milijuna kuna.

- Zadnjih nekoliko godina trajala je obnova uništene školske sportske dvorane čijim završetkom i opremanjem će zasigurno poboljšati uvjete za održavanje nastave tjelesne i zdravstvene kulture te drugih manifestacija – rekao je ravnatelj škole Ivan Szabo. Osim toga, smatra ravnatelj Szabo, dvorana će poslužiti brojnim udrugama i klubovima na gradskoj i županijskoj razini za provođenje sportskih aktivnosti i priprema, čime će se znatno povećati kvaliteta života u gradu Vukovaru.

Gradonačelnik Vukovara Ivan Penava je izrazio zadovoljstvo obnovom školske dvorane, jer su učenici na ovaj način dobili adekvatan prostor u kojemu će pohađati nastavu tjelesne i zdravstvene kulture.

- Zahvaljujući upornosti predsjednika GO HDZ-a Damira Barne i razumijevanju Vukovarsko-srijemskog župana Bože Galića  početkom 2011./2012. školske godine započela je obnova školske sportske dvorane koja se nalazi u sklopu objekta u kojem djeluje Ekonomska škola Vukovar. O potrebi za ovakvim objektom najbolje mogu svjedočiti generacije učenika koje su nastavu tjelesne i zdravstvene kulture imale u učionicama ili su na nastavu odlazile u sportsku dvoranu «Borovo», udaljenu nešto manje od pola sata hoda po raznim vremenskim uvjetima, – rekao je gradonačelnik Penava.

Prilikom otvaranja školske sportske dvorane hrvatski veslački olimpijac David Šain uručio je posebno priznanje perspektivnom vukovarskom veslaču Haroldu Brandtu, kojemu je gradonačelnik Penava uručio i financijsku potporu za izuzetan sportski uspjeh.

Šutirajući nogometnu loptu u gol, župan Galić je i na simboličan način otvorio novoobnovljenu školsku sportsku dvoranu Ekonomske škole Vukova.

- Ponosan sam što je školska sportska dvorana poprimila ovakav izgled te je učenicima omogućila nastavu tjelesne i zdravstvene kulture u uvjetima kakve imaju i učenici drugih škola. Županija je prepoznala važnost ovoga projekta, upravo stoga što je riječ o djeci koja su naša budućnost – komentirao je župan Galić.

Gradonačelnika Penava nije krio emocije i određenu vrstu žala prilikom ulaska u prostor Ekonomske škole Vukovara te je novinarima prokomentirao kako ga puno lijepih uspomena, veže za ovu instituciju, budući je na funkciju gradonačelnika grada Vukovara izabran u vrijeme dok je obnašao funkciju ravnatelja ove srednje škole.

Ekonomska škola Vukovar nakon nekoliko izmijenjenih lokacija danas se nalazi u Ulici Stjepana Filipovića br. 6. Ravnatelj škole je Ivan Szabo, pohađa ju 384 učenika u 26 odjela u nastavi na hrvatskom jeziku i pismu te na srpskom jeziku i ćiriličnom pismu kroz obrazovne programe: ekonomist, upravni referent i komercijalist. 

Pročitano 1803 puta
Ocijeni sadržaj
(1 Glasaj)
Objavljeno u Vijesti dana

FACEBOOK KOMENTARI

Robert Rac