Ispiši ovu stranicu

Deset godina europskog broja 112

Prezentacija sustava 112 Prezentacija sustava 112 Foto: Valerija Lozančić

Državna uprava za zaštitu i spašavanje obilježava desetogodišnjicu postojanja kao i jedinstvenog europskog broja 112 na nacionalnoj razini. Područni ured za zaštitu i spašavanje Vukovar tim je povodom u Palači Srijem u Vukovaru održao prigodnu prezentaciju sustava 112 u okviru koje su se osvrnuli na proteklo razdoblje, a potom je bilo riječi i o planovima i zadacima u budućnosti.

Prema riječima pročelnika Područnog ureda za zaštitu i spašavanje Vukovar Zdenka Lovrića Županijski centar 112 dnevno prima 200 do 250 poziva, a od poziva građana do spajanja sa žurnom službom ne smije proći više od 20 sekundi. Najviše poziva upućuje se službama Hitne  medicinske pomoći  koje, na području gradova,  u roku od 15 minuta stižu do odredišta te policiji. Zlonamjernih poziva nema.

Lovrić je pohvalio suradnju Županijskog centra 112 Vukovar sa svim žurnim službama na terenu poput, hitne medicinske pomoći, policije i vatrogasaca,  istaknuvši kako moraju biti osposobljeni odgovoriti na svaki mogući izazov.

Poručio je građanima da budu sigurni kako će učiniti sve da im pomognu kada ih pozovu.

Pročitano 1173 puta
Ocijeni sadržaj
(0 glasova)
Objavljeno u Vijesti dana

FACEBOOK KOMENTARI

Valerija Lozančić