Ispiši ovu stranicu

Dan engleskog jezika

Slikovnice o Hrvatskoj za veleposlanicu Slikovnice o Hrvatskoj za veleposlanicu Foto: Valerija Lozančić

Osnovna škola Dragutina Tadijanovića obilježila je Dan engleskog jezika. Svake godine ovaj se dan obilježava tematiziranjem neke zemlje anglosaksonskog govornog područja, a ovogodišnji je posvećen Kanadi.

Na taj način nastavnici žele učenicima ukazati na važnost učenja stranog jezika, ali i učenja i očuvanja materinjeg jezika, ističe ravnateljice škole Lidija Miletić.

Svečanosti je nazočila i kanadska veleposlanica Louisa LaRocque koja je istaknula da joj je drago što ovdje i što će učenicima govoriti o engleskom jeziku i svojoj državi. – U mojoj zemlji osobe koje govore francuski i engleski zajedno žive već stoljećima, no u posljednje vrijeme doseljava velik broj ljudi pa nam je engleski jezik svima zajednička poveznica. Zato cijenim škole u kojima se engleski jezik uči od malena, rekla je LaRocque, zahvaljujući na slikovnicama koje su za nju i kanadske učenike izradili učenici. Dodala je kako je već peti put u Vukovaru i da se primjećuje koliko se obnavlja i napreduje. Posebno su je oduševili središte grada i muzej.

Tijekom dana održane su brojne radionice, između ostalog o engleskom jeziku, povijesti i geografiji Kanade, nakon čega su učenici prezentirali sve naučeno.

Pročitano 1916 puta
Ocijeni sadržaj
(0 glasova)
Objavljeno u Vijesti dana

FACEBOOK KOMENTARI

Valerija Lozančić