Ispiši ovu stranicu

Otkrivena bista Jean Michel Nicoliera

Svečano otkrivena bista Jean Michel Nicoliera Svečano otkrivena bista Jean Michel Nicoliera Foto: R.Rac

Bista Jean Michel Nicoliera, rad akademskog kipara Lovre Jakšića, svečano je otkrivena pred središnjim pješačkim mostom u Vukovaru, koji po odluci Gradskoga vijeća Grada Vukovara od 18. listopada 2014. godine s ponosom nosi ime ovoga mladog francuskog dragovoljca i heroja Domovinskog rata, koji je život izgubio u borbi za slobodnu i samostalnu Republiku Hrvatsku.

Tim povodom u Vukovaru su nazočili i članovi Nicolierove obitelji, majka  Lyliane Fournier te Jean Michelov brat Paul Nicolier.

Nakon otkrivanja biste, okupljenima se obratila Lyliane Fournier koja je u emotivnom govoru ispričala kako je Jean Michel bio kao i svaki drugi čovjek, sa svim svojim vrlinama i manama, ali najviše od svega nije podnosio nepravdu.

- Čim je čuo kakve se strahote događaju u Vukovaru i Hrvatskoj odlučio je doći i boriti se na strani pravde, čak i pod cijenu života – komentirala je Lyliane Fournier, kojoj je predsjednica Udruge braniteljica Domovinskog rata Vukovarsko-srijemske županije Ljiljana Poje uručila Zbornik domoljubne poezije u kojemu se nalazi i pjesma „Ime francusko, srce hrvatsko“ autorice Branke Mlinar posvećene Jean Michelu. 

Pročitano 2178 puta
Ocijeni sadržaj
(10 glasova)
Objavljeno u Vijesti dana

FACEBOOK KOMENTARI

Robert Rac