Ispiši ovu stranicu

Penava: - Sadašnjost nije dobra ni za grad Vukovar ni za Hrvatsku, ali nada u bolje sutra postoji

Odražana svečana sjednica Gradskog vijeća Grada Vukovara Odražana svečana sjednica Gradskog vijeća Grada Vukovara Foto: R.Rac

U govoru na svečanoj sjednici Vijeća, vukovarski gradonačelnik Ivan Penava ocijenio je da sadašnjost nije dobra ni za grad Vukovar ni za Hrvatsku. Ipak je izrazio nadu u bolje dane rekavši kako je u zadnjih nekoliko mjeseci u Vukovaru otvoreno oko 200 novih radnih mjesta i to u proizvodnji, što ga posebice veseli. 

- Konačno je došlo vrijeme da otvorimo i teme, ne obnove kuća i cesta, već obnove gospodarstva - rekao je prvi čovjek Vukovara pozvavši strane i domaće investitore da dođu i ulažu u Vukovar.

Nagradu za životno djelo dobili su ratna ravnateljica vukovarske bolnice Vesna Bosanac, kustos Zbirke "Bauer" Zdravko Dvojković, akademkinja Alica Wertheimer-Baletić i gospodarstvenik Radwan Joukhadar. Također su uručene i Plakete te Medalje Grada Vukovara.

Program obilježavanja Dana grada Vukovara započeo je odavanjem počasti žrtvama Domovinskog rata polaganjem vijenaca kod Spomen obilježja na Memorijalnom groblju žrtava iz Domovinskog rata, te svetom misom koju je u Župnoj crkvi svetih Filipa i Jakova predvodio provincijalni ministar Hrvatske franjevačke provincije svetih Ćirila i Metoda, fra Ilija Vrdoljak.

Pročitano 1370 puta
Ocijeni sadržaj
(3 glasova)
Objavljeno u Vijesti dana

FACEBOOK KOMENTARI

Robert Rac