Ispiši ovu stranicu

Predstavljena prihvatna kuća Auxilium

Koordinacija župana, gradonačelnika i načelnika Koordinacija župana, gradonačelnika i načelnika Foto: Valerija Lozančić

U Palači Srijem u Vukovaru održana je 15. sjednica Koordinacije župana, gradonačelnika i načelnika Vukovarsko-srijemske županije.

Predsjednik humanitarne neprofitne udruge Auxilium Marijan Gubina predstavio je projekt prihvatne kuće namijenjene bolesnoj djeci i njihovim roditeljima s područja Slavonije i Baranje u okviru koje se potrebitima ne daje samo smještaj i hrana, već se organiziraju i radionice duhovne obnove i pomoć psihologa, a organiziraju se i humanitarne akcije kako bi se prikupila financijska pomoć pri skupim liječenjima.Kako bi prihvatna kuća uspješno djelovala potrebna je mala pomoć županija, gradova i općina, rekao je Gubina te pozvao sve koji imaju problema s visokim troškovima liječenja da im se obrate za pomoć.

Pročelnik županijskog UO za poljoprivredu, šumarstvo i ruralni razvoj Andrija Matić izvijestio je kako je sukladno zaključku Koordinacije od srpnja protekle godine u travnju zainteresiranim poljoprivrednicima podijeljeno sjeme zelenog graha. - Ove godine imamo i 18 novih korisnika tako da ćemo ukupno na području županije na oko 50 hektara imati oko 50 organiziranih proizvođača zelenog graha što je realna osnova za snažan tržni nastup, zaključio je Matić istaknuvši kako nemaju problema s tržištem.

Između ostalog, na Koordinaciji je bilo riječi o izmjeni i dopuni Prostornog plana Vukovarsko-srijemske županije, planiranom snižavanju naknade za ceste, te razvoju socijalnih usluga i projektu SOS-Net.

Pročitano 1618 puta
Ocijeni sadržaj
(0 glasova)
Objavljeno u Vijesti dana

FACEBOOK KOMENTARI

Valerija Lozančić