Ispiši ovu stranicu

Na Sajmištu otvorena biciklistička staza

Staza je duga više od 2 km Staza je duga više od 2 km Foto: Valerija Lozančić

Gradonačelnik Ivan Penava i pročelnica Upravnog odjela za društvene djelatnosti Ana Živanović službeno su jučer u Mazda parku na Sajmištu otvorili biciklističku stazu. Duga je više od 2 kilometra i paralelna s državnom cestom D 57.

Izgradnju staze u vrijednosti preko 2,5 milijuna kuna financirale su Hrvatske ceste.

-Siguran sam da će ova staza služiti prvenstveno građanima Sajmišta, ali i svim ostalim sugrađanima. Kako bi smanjili vožnju automobilima i stvorili mogućnosti za vožnju biciklima po cijelome gradu u planu nam je do kraja iduće godine izgraditi biciklističku mrežu, a počinjemo od šetnice uz Dunav u središtu grada i Ulice Josipa bana Jelačića. Također, izgradnjom biciklističke staze uz cestu D2 na Priljevu koja bi povezivala Borovo naselje i Vukovar riješit ćemo najveći problem biciklista u gradu, rekao je tom prigodom gradonačelnik dodavši kako će uz planiranu izgradnju biciklističke mreže na području grada i stacionarnih stanica za bicikliste koje omogućuju servis bicikala pružiti puno bolje uvijete i biciklistima koji se kreću po međunarodnoj biciklističkoj ruti Dunav.

Otvorenju biciklističke staze nazočili su i članovi Udruge za rekreacijski biciklizam Biciklivo-rekreativo-Vukovar čiji je predsjednik Damir Sabo istaknuo kako su zadovoljni što su dobili ovako kvalitetnu biciklističku stazu, a posebno stoga što je odvojena od ceste pa je samim time i puno sigurnija. - To je ono što treba našemu gradu jer velik broj naših sugrađana vozi bicikle, zaključuje Sabo.

Kako bi promovirali zdrav način života Grad Vukovar i Udruga Biciklivo-rekreativo-Vukovar donirat će potrebitim Vukovarcima četiri bicikla.

Otvorenju staze nazočili su i gradonačelnikovi suradnici te zamjenici Marija Budimir i Marijan Pavliček.

Pročitano 3796 puta
Ocijeni sadržaj
(1 Glasaj)
Objavljeno u Vijesti dana

FACEBOOK KOMENTARI

Valerija Lozančić