Ispiši ovu stranicu

Obilježen Dan državnosti

Čelnici županije, gradova i općina, vojske, policije, stradalničkih i braniteljskih udruga zajedno se poklonili žrtvama Čelnici županije, gradova i općina, vojske, policije, stradalničkih i braniteljskih udruga zajedno se poklonili žrtvama Foto: Valerija Lozančić

Povodom Dana državnosti RH na Memorijalnom groblju žrtava iz Domovinskog rata u Vukovaru i u organizaciji Vukovarsko-srijemskog župana Bože Galića odana je počast svim žrtvama stradalim u stvaranju slobodne, demokratske i neovisne Republike Hrvatske. Vijence je podno spomen obilježja položilo i svijeće upalilo izaslanstvo Vukovarsko-srijemske županije, Grada Vukovara i braniteljskih udruga grada, Koordinacije udruga proisteklih iz Domovinskog rata VSŽ, Hrvatske vojske, Policije, Udruge udovica poginulih hrvatskih branitelja Vinkovaca te ostalih braniteljskih i stradalničkih udruga.

Župan Božo Galić tom je prigodom istaknuo kako su se došli pokloniti svima onima koji su dali svoje živote za domovinu, onima koji su najzaslužniji što imamo samostalnu i slobodnu Hrvatsku, što smo u EU i NATO-u. Dodao je kako na tim temeljima moramo nastaviti graditi kvalitetnu i bolju državu. -Snagu moramo crpiti iz života koji su oni dali za Domovinu i tu snagu usmjeravati u razvoj Hrvatske. Imamo snagu i ljude pa u zajedništvu trebamo izgraditi bolju Hrvatsku, znapominje župan.

 

-Čak i danas kada smo sretni i kada slavimo što smo dobili svoju državu, slobodu i neovisnost, svjesni smo da situacija u državi nije sjajna i ne možemo se ne upitati je li to to, jesmo li svi na visini zadatka i je li to dovoljno. Rezultati govore da nije pa se i u ovakvim trenucima pitamo što treba raditi, što treba mijenjati te koliko je još potrebno dati da bi, prvenstveno, narod bio zadovoljan, upitao se gradonačelnik Penava.

Predsjednik Koordinacije Udruga proisteklih iz Domovinskog rata Vukovarsko-srijemske županije brigadir Marko Miličević istaknuo je kako je ovo vrijeme ponosa i radosti za sve hrvatske građane, ali i vrijeme da se upitamo što je s još uvijek velikim brojem nestalih hrvatskih branitelja.

Molitvu je za sve poginule i nestale izmolio gvardijan, fra Ivica Jagodić.

Nakon polaganja vijenaca održano je primanje kod župana, a potom je u Crkvi svetih Filipa i Jakova održana sveta misa za Domovinu.

Pročitano 1483 puta
Ocijeni sadržaj
(0 glasova)
Objavljeno u Vijesti dana

FACEBOOK KOMENTARI

Valerija Lozančić