Ispiši ovu stranicu

Utrka duga 227 kilometara u čast stradalih

Započeo je četvrti po redu Ultramaraton Ovčara – Srebrenica Započeo je četvrti po redu Ultramaraton Ovčara – Srebrenica Foto: R.Rac

Polaganjem vijenaca podno spomen obilježja na Ovčari započeo je četvrti po redu Ultramaraton Ovčara – Srebrenica. U pet etapa sudionici ultramaratona pretrčat će 227 kilometara, a cilj je u Memorijalnom centru Potočari.

Ultramaratonom mira želimo spojiti dva grada, Vukovar i Srebrenicu, koja su najviše stradala u protekloj agresiji, rekao je predsjednik Vijeća bošnjačke nacionalne manjine grada Zagreba Kemal Bukvić koja je i organizator ultramaratona.

- Isto tako želimo pomoći da se nikada ne zaborave žrtve ubijene u ova dva grada ali i upozoravati na to što se dogodilo kako se nešto slično nikada ne bi ponovilo - rekao je.

Svih pet etapa istrčat će četiri ultramaratonca Robert Kasumović, Duško Štrbac, Dražem Ćurčić i Elvir Rakipović ali tijekom etapa pridruživat će im se i drugi trkači i građani koji će trčati onoliko koliko mogu.

Kasumović ove godine drugi put sudjeluje na ovom ultramaratonu koji za njega, kako kaže, ima veliko značenje.

- Cijeli ultramaraton se trči po asfaltu i gotovo bez hlada tako da temperature idu i preko 40 Celzijevih stupnjeva. Ipak, ono zadovoljstvo nakon istrčane etape ili cijele utrke je nešto posebno i ne može se s ničim uspoređivati - zaključio je Kasumović. 

Pročitano 1699 puta
Ocijeni sadržaj
(1 Glasaj)
Objavljeno u Vijesti dana

FACEBOOK KOMENTARI

Robert Rac