Ispiši ovu stranicu

Stanovi na Olajnici uništeni prokišnjavanjem, stanari spavaju po hodnicima

Namještaj prekrivaju najlonima Namještaj prekrivaju najlonima Foto: E.M.

Jučerašnje nevrijeme i ogromne količine padalina prouzročili su velike štete od prokišnjavanja na nekoliko zgrada u naselju Olajnica. Stanari regairaju i traže od političara hitnu intervenciju.

-Dok je ćirilica u središtu pozornosti javnosti i vukovarskih političara, nama stanarima četiri zgrade na Olajnici (9,10,11 i 12) voda je došla do grla. Čekamo obećanu obnovu jer život pod najlonima, smradom plijesni, podignutom parketu,  isključenom strujom zbog opasnosti od strujnoga udara i sl. nije život dostojan čovjeka - kaže Edi Matulina u ime stanara spomenutih zgrada.

Obećana je obnova ove četiri zgrade, međutim jesen i zima su pred vratima, a Matulina se plaši da od nje neće biti ništa. Upozorava da je stanje nakon jučerašnjega pljuska i nevremena u navedenim zgradama katastrofalno. -Očito ima većih problema u gradu poput ćirilićnih ploča, od nas Vukovaraca iz ovih zgrada, među kojima mnogi jedva sklapaju kraj s krajem, a kojima svaki pljusak znači spavanje na hodnicima, isključivanje struje i veliku materijalnu štetu na osobnoj imovini. Voda, žbuka koja otpada sa stropova, vlaga i sva druga šteta ne poznaju etničke granice, pa molimo političare i odgovorne da riješe ovaj problem – poručuje Matulina.

Podsjetimo, loša obnova na ovim zgradama početkom mirne reintegracije, uzrokovala je čitav niz problema koji do danas nisu riješeni. Mnogi su stanari u međuvremenu zgrade i napustili.

Pročitano 1655 puta
Ocijeni sadržaj
(9 glasova)
Objavljeno u Vijesti dana

FACEBOOK KOMENTARI

Marija Molnar