Ispiši ovu stranicu

Općina Nijemci na sajmu promatranja ptica u Engleskoj

Ilustracija Ilustracija Foto: HRV

Općina Nijemci koja je prošle godine, s ciljem privlačenja ekoturista, započela s projektom „Centar za promatranje ptica Nijemci“ sudjelovala je na međunarodnom sajmu promatranja ptica održanom u rezervatu prirode Rutland Water u Engleskoj.

Nove destinacije u ekoturizmu uvijek su zanimljive, a pružatelji usluga smještaja i specifičnih usluga kao što je mogućnost promatranja različitih vrsta divljih ptica u njihovom prirodnom krajobraznom okruženju, umrežavaju se diljem Europe. Stoga je preko 380 izlagača iz svih krajeva svijeta nastojalo zainteresirati posjetitelje i privući promatrače ptica individualno, ali i ostvariti kontakte s organizatorima ekoturističkih putovanja kao svojim potencijalnim partnerima.

 

Tisuće posjetitelja sajma, koji se održava već 27 godina, moglo se tijekom tri dana upoznati i s biološkom raznolikošću Vukovarsko-srijemske županije zahvaljujući edukativnim prezentacijama i promotivnim materijalima koje su dijelili stručno osoblje Općine Nijemci i Mario Raguž, djelatnik Javne ustanove za upravljanje zaštićenim prirodnim vrijednostima Vukovarsko-srijemske županije koja je partner u projektu. 

Pročitano 1489 puta
Ocijeni sadržaj
(0 glasova)
Objavljeno u Vijesti dana

FACEBOOK KOMENTARI

Valerija Lozančić