Ispiši ovu stranicu

U vukovarskim OŠ manje prvašića nego lani

Ilustracija Ilustracija Foto: Arhiv HRV-a

U šest je osnovnih matičnih škola u Vukovaru kao i u njihovim područnim školama u Bogdanovcima, na Lušcu, Petrovcima, Svinjarevcima, Sotinu te Lipovači upisano ukupno 232 prvašića, 39 manje nego prošle školske godine.

U OŠ Dragutina Tadijanovića upisano ih je 23, u odnosu na 37 prošle godine. U Područnoj školi u Bogdanovcima upisana su četiri prvašića, tri manje nego prošle godine, a na Lušcu dvoje. Prošle ih je godine bilo šest.

U OŠ Nikole Andrića 18 je prvašića upisano po hrvatskom programu, dvoje manje nego prošle godine, a po srpskom ih je upisano 13, odnosno pet manje nego godinu ranije.

OŠ Blage Zadre ove je godine upisala 36 prvašića u matičnu školu, dok ih je lani bilo 37. U Područnoj školi Lipovača upisan je po jedan prvašić kako na hrvatski tako i na srpski program. Prošle godine nije ih bilo u hrvatskom programu, dok je srpski pohađalo troje prvašića.

I matična OŠ Antuna Bauera upisala je 36 prvašića. Podijeljeni su u dva razreda po 18, a u odnosu na prošlu godinu bilježe porast od četiri prvašića. U Područnoj školi u Petrovcima ove su godine upisana njih četiri što je drastično smanjenje u odnosu na prošlogodišnjih deset, a u Područnoj školi u Svinjarevcima upisano ih je šest, jedan više nego prošle godine.

U OŠ Mitnica ove su godine upisana dva razreda prvašića s 19 i 18 učenika, a u Područnoj školi Sotin upisano ih je troje. I ova škola bilježi smanjeni broj učenika prvih razreda jer je prošle godine u matičnoj školi bio 41 prvašić, a u Sotinu njih četvero.

OŠ Siniša Glavašević ima tri razreda prvašića, dva na hrvatskom programu sa po 16 učenika i jedan na srpskom s također njih16. Prošle godine u dva razreda bila su upisana 32 prvašića na hrvatskom programu i 19 na srpskom. 

Pročitano 1407 puta
Ocijeni sadržaj
(0 glasova)
Objavljeno u Vijesti dana

FACEBOOK KOMENTARI

Marija Molnar