Ispiši ovu stranicu

HCK pomaže izbjeglicama u Makedoniji

Hrvatski Crveni križ Hrvatski Crveni križ Foto: HRV

Tročlani interventni tim Hrvatskog Crvenog križa otputovao je u Makedoniju, gdje izbjeglicama nosi 1.400 setova prve pomoći vrijedne oko 100 tisuća kuna, a koji su nabavljeni sredstvima prikupljenima u sklopu apela "Pomozimo izbjeglicama na području Jugoistočne Europe".

Ističu kako informacije s terena govore da izbjeglice nerijetko dolaze s površinskim ranama zadobivenima tijekom dugog putovanja.

U HCK-u kažu kako će članovi njihovog interventnog tima pomoći kolegama iz Makedonskog Crvenog križa u radu s izbjeglicama, a istodobno će skupljati iskustvo koje može biti vrlo korisno ako dođe do izbjegličkog vala u Hrvatskoj. Riječ je o ljudima koji su osposobljeni za djelovanje u katastrofama i izvanrednim situacijama te posjeduju znanja iz prve pomoći, psihosocijalne podrške, sigurnosti i samozaštite te komunikacije. Osposobljeni su za procjenjivanje situacije, poslove traženja, organizaciju prihvata i smještaja te osiguranje pitke vode i minimalnih higijenskih uvjeta.

HCK napominje da je njihov apel "Pomozimo izbjeglicama na području Jugoistočne Europe" i dalje otvoren, a putem njega je dosad prikupljeno nešto više od 220 tisuća kuna. 

Pročitano 1479 puta
Ocijeni sadržaj
(0 glasova)
Objavljeno u Vijesti dana

FACEBOOK KOMENTARI

Valerija Lozančić