Ispiši ovu stranicu

Penava ugostio načelnika Inđije Filipovića - na pomolu gospodarska suradnja

Općina Inđija slovi u Srbiji kao magnet za ulagače Općina Inđija slovi u Srbiji kao magnet za ulagače Foto: Marija Molnar

U Vukovaru boravi delegacija Općine Inđija iz susjedne Vojvodine, predvođena načelnikom Petrom Filipovićem. U svom ih je uredu primio gradonačelnik Ivan Penava sa suradnicima, a razgovaralo se o mogućnostima gospodarske suradnje, ponajprije o razvoju prekograničnih projekata za povlačenje bespovratnih sredstava Europske unije iz novog Programa prekogranične suradnje Hrvatska - Srbija za razdoblje 2014.-2020.

Gradonačelnik Penava ističe kako su ovaj sastanak planirali i organizirali već duže vremena te pojasnio zašto Vukovar i Inđija žele gospodarski surađivati. - Ova je općina poznata i na dobrom glasu po uspješnosti u privlačenju stranih investicija, posebice u proizvodnji. Odlikuje ih i operativnost te dinamičnost u radu lokalne samouprave, odnosno vrlo brzo reagiraju na zahtjeve potencijalnih investitora. Razmijenili smo iskustva, puno možemo naučiti jedni od drugih i otvaramo vrata budućoj suradnji– istaknuo je Penava.

Načelniku Inđije Filipoviću posebno su zanimljivi modeli prekogranične suradnje putem fondova Europske unije koje bi Inđija i Vukovar mogli ostvariti. - Nadam se da ćemo već kod uzvratne posjete imati neke konkretnije rezultate, a najprije ćemo povezati gospodarstvenike Inđije i Vukovara - naglasio je Filipović, čija općina slovi kao magnet za strane ulagače.

Nebojša Bajić, savjetnik gradonačelnika Vukovara za suradnju s općinama i gradovima u Republici Srbiji istaknuo je zadovoljstvo činjenicom da je do ovog susreta čelnika Vukovara i Inđije, a koji je, po njemu, ujedno i pokazatelj smirivanja tenzija.

Sastanku su nazočili i Marijana Grubišić, pročelnica Upravnoga odjela za gospodarstvo, poljoprivredu i međunarodnu suradnju te direktorica Vukovarske gospodarske zone kao Davor Foriš, direktor VURA – e, vukovarske razvojne agencije.

Pročitano 1446 puta
Ocijeni sadržaj
(2 glasova)
Objavljeno u Vijesti dana

FACEBOOK KOMENTARI

Marija Molnar