Ispiši ovu stranicu

Pitanja o udžbenicima i upisu u vrtić na Aktualnom satu

Aktualni sat Gradskoga vijeća Grada Vukovara Aktualni sat Gradskoga vijeća Grada Vukovara Foto: Valerija Lozančić

Aktualni sat 14. sjednice Gradskoga vijeća započeo je obaviješću vijećnice Mirjane Semenić Rutko o prelasku iz HDZ-a u stranku Bandić Milan 365 - Stranka rada i solidarnosti te iskazanim nezadovoljstvom Gorana Bošnjaka, SDP vezanim uz dobiveni odgovor o zapošljavanju u Gradskoj upravi i gradskim tvrtkama.

Vijećnik Krešimir Raguž, HDZ postavio je pitanje gradonačelniku kada će se početi obnavljati dječji vrtić na Mitnici. Od pročelnice Upravnog odjela za društvene djelatnosti Ane Živanović dobio je odgovor da se očekuje potpisivanje ugovora s američkim oružanim snagama koje će obnovu financirati, a potom se kreće s radovima koji bi trebali trajati godinu dana.

Vijećnica Mirjana Semenić Rutko podsjetila je da je gradonačelnik Zagreba Milan Bandić ponudio Gradu Vukovaru potpisivanje Povelje prijateljstva, a gradonačelnik je odgovorio kako će se povelja potpisati u listopadu.

Nenad Bučko, HNS uputio je zamjerku na bonton protokola tijekom otvaranja i zatvaranja Vukovar film festivala te rekao kako će direktora festivala Igora Rakonića predložiti za počasnog građanina Vukovara. Darko Buljan, SDP upitao je u ime stanara zgrada Dunav 1 i 2 tko je i zašto spaljivao travu i korov na šetnici uz Dunav, a zamjenik gradonačelnika Marijan Pavliček mu je odgovorio da će dobiti pismeni odgovor na pitanje. Također je predložio da se izlagači na Etno sajmu oslobode plaćanja naknade za štand u iznosu od 200 kuna, s obzirom da na sajmu teško zarade taj iznos. I gradonačelnik i pročelnik Upravnog odjela za komunalno gospodarstvo Goran Martinović složili su se s idejom, ali ona zahtjeva i promjenu dosadašnjeg pravilnika koji to trenutno ne dopušta.

Goran Bošnjak, SDP upitao je što je s ulagačima iz Belgije koji su se raspitivali o mogućnostima ulaganja u Gospodarskoj zoni. Pročelnica Marijana Grubišić rekla je kako su ih kontaktirali, ali da im se još uvijek nisu javili, na što je Bošnjak odgovorio da će ponovno s njima stupiti u kontakt. Nikola Mažar, HDZ pohvalio je aktivnosti u Gospodarskoj zoni, a pročelnica Grubišić je rekla kako će uskoro početi izgradnja tvornice električne energije od drvne biomase te da je prodan Vatrogasni dom. Robert Rapan, HKS upitao je koliko je novouposlenih u proizvodnji u protekloj godini, a gradonačelnik mu je odgovorio 300.

Nebojša Bajić, SNS pitao je kada će se nastaviti obnavljati kapela na pravoslavnom groblju. Od gradonačelnika je doznao da će se kapela, kao i 15-ak drugih sakralnih objekata obnoviti novcem iz fondova EU, a tijekom rujna ili listopada očekuje se otvaranje natječaja. Miroslav Mikerević, SDSS upitao je gradonačelnika zašto osim otvaranja novih radnih mjesta, nisu mogli spasiti stara radna mjesta, odnosno 200 radnika je u Borovu ostalo bez posla. Gradonačelnik je odgovorio da mu je žao, ali da Grad nema utjecaja na događanja u Borovu.

Srđan Kolar SDSS upitao je gradonačelnika zašto su pojedini roditelji djece koja pohađaju nastavu na srpskom jeziku i pismu dobili račune od nekoliko stotina kuna za dobivene udžbenike koji su trebali biti besplatni. Gradonačelnik je odgovorio da moraju istražiti slučaj jer je Grad u cijelosti platio sve udžbenike. Dejan Drakulić upitao je zašto je nekoj djeci zabranjeno da se upišu u Dječji vrtić Vukovar 2. Gradonačelnik je odgovorio da se nikome ne zabranjuje upis u vrtić i da sva djeca mogu biti upisana, ali pravo na povlaštenu cijenu imaju samo djeca koja zadovoljavaju uvjete iz pravilnika. Drakulić je istaknuo kako se pravilnik pogrešno tumači, odnosno da pravo na povlaštenu cijenu imaju sva djeca koja imaju prebivalište u Vukovaru pa će, rekao je gradonačelnik, i u tom slučaju potražiti pravnu pomoć.

 

Pročitano 1475 puta
Ocijeni sadržaj
(2 glasova)
Objavljeno u Vijesti dana

FACEBOOK KOMENTARI

Valerija Lozančić