Ispiši ovu stranicu

Gradonačelnik Penava sa suradnicima u Ilirskoj i Orahovačkoj ulici

Sanirana je vodovodna mreža, a u tijeku je i sanacija prometnica Sanirana je vodovodna mreža, a u tijeku je i sanacija prometnica Foto: Grad Vukovar

Gradonačelnik Vukovara Ivan Penava, zajedno s direktoricom Vodovoda Grada Vukovara Milicom Zebec i svojim suradnicima obišao je završene radove na obnovi vodovodne mreže u Ilirskoj ulici.

Sanacija je izvedena u duljini 167 m cjevovoda koji je bio od azbest-cementa, materijala koji se nastoji izbaciti iz upotrebe, a izvršeni su i priključci na novi cjevovod, izvedena je nova zasunska komora te ugrađen nadzemni hidrant. Trasa je u cijelosti sanirana i očišćena. Vrijednost radova iznosi 110.075 kuna bez PDV-a.

 

Direktorica Vodovoda Grada Vukovara pohvalila je suradnju s komunalnim odjelom Grada od kojih su doznali kako se u Ilirskoj ulici planira sanirati cesta te su prije tih radova odlučili sanirati vodovodnu mrežu. -Kroz projekt EU Vukovar u Ilirskoj ulici planiramo i sanaciju kanalizacije što će ulici osigurati dobru komunalnu infrastrukturu, istaknula je Zebec.

Također u Ilirskoj te Orahovačkoj ulici u tijeku su radovi na sanaciji prometnica, izgradnje ugibališta i rubnika koje u iznosu od 670.219 kuna u potpunosti financira Grad Vukovar. Dužina kraka prve ceste je 430m, druge 125 m, a širina cesta je 5m. Izvođač radova je Promet-Građenje d.o.o. iz Požege.

- Ovo je još jedan u nizu projekata stvaranja boljeg Vukovara. Ovaj dio Sajmišta poznatiji kao Lijeva supoderica dobit će, na zadovoljstvo njegovog stanovništva, novi izgled. Važno je da iz dana u dan Vukovar postaje bolje mjesto za život. Imamo razloga za optimizam, iz tjedna u tjedan ili potpisujemo nove ugovore za obnovu ili otvaramo nove prometnice, svjedočimo realizaciji projekata i mislim da to i naši sugrađani prepoznaju, ističe gradonačelnik.

Pročitano 1274 puta
Ocijeni sadržaj
(0 glasova)
Objavljeno u Vijesti dana

FACEBOOK KOMENTARI

Valerija Lozančić