Ispiši ovu stranicu

Vrtić Vukovar 1 unaprijeđuje kvalitetu predškolskog obrazovanja

Stručno usavršavanje odgojitelja Stručno usavršavanje odgojitelja Foto: Valerija Lozančić

U Dječjem vrtiću Vukovar 1, PO Mitnica, u okviru projekta Korak prema inkluziji, održan je stručni skup namijenjen odgojiteljicama s područja Vukovarsko-srijemske županije.

Prema riječima ravnateljice vrtića Mirjane Kulić, cilj ovog projekta, koji se provodi već treću godinu i u svojoj je završnoj fazi, unapređivanje je kvalitete predškolskog obrazovanja s posebnim naglaskom na djecu koja pripadaju ranjivim skupinama, odnosno djecu s poteškoćama u razvoju.

Maša Komadina, programska koordinatorica s Pučkog otvorenog učilišta Korak po Korak, koje je realizator projekta, naglasila je kako je u cilju povećanja kvalitete odgojno-obrazovnog procesa potrebno povećati kompetentnost odgojiteljica pa je stoga u okviru projekta održan niz stručnih usavršavanja. Na posljednjem su odgojiteljicama prezentirale kako provoditi radionice s roditeljima. - Radionice za roditelje uključili smo u program jer je za ostvarivanje kvalitetnog odgojno-obrazovnog procesa ključna suradnja, odnosno partnerstvo s roditeljima, ističe Komadina, dodajući kako će odgojitelji dva puta godišnje s roditeljima održati radionice o različitosti, inkluziji i slično.

Ravnateljica vrtića istaknula je kako im je ovaj projekt od izuzetne važnosti jer ih je naveo da promišljaju o svom načinu radu i individualnom pristupu svakom djetetu i njegovim potrebama s obzirom da u vrtiću imaju dvadesetak djece s posebnim potrebama.

Pokrovitelj projekta je UNICEF koji je uključenim vrtićima donirao didaktiku i opremu u vrijednosti oko 30.000 kuna.

Osim u Vukovarsko-srijemskoj, projekt se provodi i u Sisačko-moslavačkoj te Šibensko-kninskoj županiji.

Pročitano 1328 puta
Ocijeni sadržaj
(0 glasova)
Objavljeno u Vijesti dana

FACEBOOK KOMENTARI

Valerija Lozančić