Ispiši ovu stranicu

Članovi Kluba veterana 148. brigade Hrvatske vojske Zagreb -Trnje u tradicionalnom posjetu Vukovaru

Dani sjećanja na žrtvu Vukovara u Zagrebu Dani sjećanja na žrtvu Vukovara u Zagrebu Arhiva

Članovi Kluba veterana 148. brigade Hrvatske vojske Zagreb-Trnje i Saveza Udruga obitelji zatočenih i nestalih hrvatskih branitelja tradicionalno u Zagrebu obilježavaju Dane sjećanja na žrtvu Vukovara, a svake ih godine započinju posjetom Vukovaru gdje obilaze mjesta stradavanja i odaju počast svim poginulim i nestalim hrvatskim braniteljima i civilima.

Prema riječima dopredsjednika Kluba veterana 148. brigade Hrvatske vojske Zagreb-Trnje Drage Tomašića, u Vukovar dolaze već 15 godina i to ne samo veterani, već i civili jer žele širiti istinu o Domovinskome ratu i nastaviti tradiciju dolaska u Vukovar, a u subotu ih je stiglo stotinjak, starosti od 10 do 94 godine.

U crkvi svetih Filipa i Jakova nazočili su svetoj misi te ponijeli Vukovarsko svijetlo mira kojim će upaliti veliku svijeću na središnjem događanju koje će se u Zagrebu održati 17. studenog te lampione u Ulici grada Vukovara.

Obilježavanje Dana sjećanja na žrtvu Vukovara u Zagrebu se, pod sloganom „ I reći ću vam još jednu stvar zapamtite Vukovar“, svake godine održava od 08. do 23. studenog.

Pročitano 2028 puta
Ocijeni sadržaj
(2 glasova)
Objavljeno u Vijesti dana

FACEBOOK KOMENTARI

Valerija Lozančić