Ispiši ovu stranicu

Proslavljen Dan Vukovarsko-srijemske županije

Dobitnici priznanja VSŽ Dobitnici priznanja VSŽ Foto: Marija Molnar

U Hrvatskom domu Vukovar održana je svečana sjednica povodom Dana Vukovarsko-srijemske županije koji se svake godine obilježava 11.studenoga na blagdan sv.Martina, njezinoga zaštitnika.

Ove je godine 270.obljetnica osnutka, budući je carica Marija Terezija osnovala tada Srijemsku županiju 11.studenog 1745.godine, sa sjedištem u Vukovaru.

 

Uzvanike na svečanoj sjednici pozdravio je župan Vukovarsko-srijemski Božo Galić. -Ove je godine bilo teško raditi, posebice gospodarstvenicima. Situacija u Hrvatskoj je loša, a u Slavoniji posebice, propadaju nam sela i poljoprivreda. Odnos Vlade RH prema istoku zemlje bio je nekorektan i to će se ubuduće morati promijeniti – poručio je žipan Galić Naglasio je kako unatoč teškim uvjetima, županija ima spremne projekte za EU fondove.

Prikazan je i promo film u kojemu je prezentirana aktualna situacija u našoj županiji s posebnim naglaskom na razvoj gospodarskih potencijala. Potom su dodijeljene nagrade i priznanja i to Počast županije Gradskoj knjižnici i čitaonici Ilok povodom obilježavanja 150 godina rada i doprinosa razvitku kulture, Nagrada za životno djelo Milanu Kordiću iz Vukovara za izniman doprinos i ostvarene rezultate u području športa, Godišnja nagrada Hrvoju Sepu iz Vrbanje za doprinos i ostvarene rezultate u športu te tvrtkama Spačva d.o.o. Vinkovci Agro-Tovarnik d.o.o. iz Tovarnika i Ruris d.o.o.  iz Županje za doprinos gospodarskom razvitku županije.

Povelju županije dobili su Josef Geisler, prvi zamjenik guvernera u Vladi austrijske pokrajine Tirol za doprinos razvitku vatrogastva Vukovarsko-srijemske županije, Aleksandar Nović za doprinos afirmaciji kulture i običaja naše županije, Emilija Pezer za doprinos u području znanosti, kulture i knjižničarstva, Hrvatski centar za razminiranje iz Siska za humanitarno djelovanje i doprinos očuvanju okoliša, Općinska narodna knjižnica Drenovci za doprinos i promicanje kulturno književnih vrijednosti, KUD Posavac Vrbanja povodom 90 godina rada i promocije tradicijske kulture, Gimnazija Županja povodom 60 godina rada i doprinosa u području prosvjete i obrazovanja te Konjogojska udruga Stari graničar iz Županje povodom 20 godina rada i promocije tradicijske kulture i običaja.

Pročitano 1839 puta
Ocijeni sadržaj
(0 glasova)
Objavljeno u Vijesti dana

FACEBOOK KOMENTARI

Marija Molnar