Ispiši ovu stranicu

Središte Vukovara dobiva novi izgled

Uređen prostor oko nebodera Vuka Uređen prostor oko nebodera Vuka Foto: Valerija Lozančić

Gradonačelnik Vukovara Ivan Penava obišao je sa suradnicima novouređeni prostor u središtu grada, oko nebodera Vuke.

Na površini oko 1.252 m2 postavljen je novi pločnik, inox ograda uz Vuku i inox rukohvati, zaštitni stupići, 6 stupova javne rasvjete i vertikalna signalizacija, a izgrađen je i novi sustav oborinske odvodnje. U okviru radova s 25.000 kuna saniran je i javni WC s novom fasadom, ulaznim vratima i ravnim krovom. Također, zasađeno je drveće i bilje te postavljeno 16 klupa.

- Riječ je o jednom u nizu projekata koje smo realizirali ove godine i koji je uistinu dobar. Cilj nam jei bio stvoriti sasvim novi izgled središta grada u okviru uspješne priče o boljem Vukovaru, naglasio je gradonačelnik.

Izvođači radova koji su trajali 150 dana bile vukovarske tvrtke VODOTORANJ d.o.o i EUROMIX d.o.o., a ukupna vrijednost izvedenih radova s PDV-om iznosi više od 1.200.000 kuna. radovi su završeni 18. prosinca.

Zamjenik gradonačelnika Marijan Pavliček najavio je kako iduće godine počinje izgradnja nove gradske tržnice, dok će na mjestu stare niknuti park s fontanom. -Time završavamo gotovo sve radove u središtu grada i možemo reći da će ono dobiti jednu sasvim novu vizuru na ponos svih Vukovaraca, istaknuo je Pavliček.

Pročelnik Goran Martinović podsjetio je kako je Grad u izgradnju trgova ove godine uložio oko 7 milijuna kuna. - Osim Trga sotinskim žrtvama u Sotinu i ovog u središtu grada uskoro počinje izgradnja i trećeg trga, vrijednog 3.5 milijuna kuna, na Vijencu Ruđera Boškovića, rekao je Martinović te dodao kao slijedeće godine počinje izgradnja parka s fontanom na Trpinjskoj cesti, trga oko Vodotornja, a uređuje se i Trg Dražena Petrovića oko sportske dvorane u Borovu naselju.    

Pročitano 1636 puta
Ocijeni sadržaj
(2 glasova)
Objavljeno u Vijesti dana

FACEBOOK KOMENTARI

Valerija Lozančić